Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2017

BIASISWA UNTUK GURU MELANJUTKAN PENGAJIAN SARJANA

ramai guru mencari kat mana nak dapatkan Takwim untuk Permohonan Penajaan Hadiah Latihan Biasiswa Persekutuan Cuti Bergaji Penuh. Cikgu-cikgu boleh refer web ini
TAKWIM PERMOHONAN PENAJAAN 2017 https://biasiswa.mohe.gov.my/biasiswa/
Permohonan secara online pula boleh di buat di link di bawah ini
https://biasiswa.mohe.gov.my/hlp/

BAGAIMANA NAK APPLY VISA KE NEGARA CHINA?

Imej
Bagi mereka yang ingin melancong ke negara China, jangan lupa untuk mendaftarkan visa dahulu di Kedutaan China. Tapi jangan pergi ke Kedutaan terus, sebaliknya ke alamat berikut untuk urusan daftar visa.

Level 5 untuk pendaftaran dan Level 6 untuk kutipan visa.

HAMPSHIRE PLACE
157 Hampshire no 1 Jalan Mayang Sari
50450 Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Bawa dokumen berikut:
1. dua keping gambar berukuran pasport untuk pendaftaran visa
2. Salinan tiket penerbangan
3. Salinan muka depan pasport anda.
4. Duit berdasarkan entry anda ke china, single entry rm105, double entry cikgu tak sure pula berapa RM.so bawa la lebih ye.

Cikgu nak cerita pasal Pakcik Manshor security guard kat sana sangat helpful..hihi..kalau first time pergi nak apply visa macam cikgu yang tercengang2 macam rusa masuk kampung ni, jangan risau, mesti dia tolong pasal borang dan sebagainya hihi...best2 Hidup Pakcik Manshor!

Dah setel isi form, ambil no giliran dan tunggu. Untuk mereka yang memohon awal2 macam cikgu, pr…