Khamis, 18 Disember 2014

KELAS SABUN HOMEMADE MELT & POUR NATURAL SOAP DI KUALA LUMPUR / KELAS SABUN HERBA / ARGAN SOAP / SABUN AROMATERAPI / SABUN LULUR

Ramai kawan-kawan bertanyakan jika seri ada buat kelas sabun atau tidak. Iye now seri buka kelas untuk buat sabun Natural Soap 100% Plant Base. Teknik Melt n Pour. Kelas setiap hari Sabtu / Ahad. Seperti berikut: Sila telefon untuk booking 0192200566.

DEWASA RM 80

Masa : 2-4pm
Lokasi : Spa Dunia Seri Anggun, Shoplot Luar Tesco Ampang KL.
             1-15 Jalan Pandan Prima 2, Dataran Pandan Prima 55100 KL
Teori & Teknik bahan yang diperlukan untuk menghasilkan sabun anda. 
In the end of the class: Setiap peserta dapat membawa pulang 1pc sabun anda dan setiap sabun yang dihasilkan oleh peserta lain.
Segala materials & utensils disediakan.

* Boleh pelajari sabun herba, sabun argan, sabun aromaterapi dan sabun lulur.

ALL GOT FREE GIFT & CERTIFICATE!!

KANAK -KANAK / REMAJA (10 TAHUN - 17 TAHUN) RM 50

Masa : 2-4pm
Lokasi : Spa Dunia Seri Anggun, Shoplot Luar Tesco Ampang KL.
             1-15 Jalan Pandan Prima 2, Dataran Pandan Prima 55100 KL
Teori & Teknik bahan yang diperlukan untuk menghasilkan sabun anda. 
In the end of the class: Setiap peserta dapat membawa pulang 1pc sabun anda dan setiap sabun yang dihasilkan oleh peserta lain.
Segala materials & utensils disediakan.

* Boleh pelajari sabun herba, sabun argan, sabun aromaterapi dan sabun lulur.
             


Sabtu, 6 Disember 2014

HOMEMADE NATURAL SOAP : SABUN HOMEMADE


SABUN BIDARA PUDINA
RM 15/ 60GM
- memang segar!!














SABUN AROMATERAPI ROS TURKI

RM15 / 75gm















Sabun Tegangkan kulit / Payudara / Punggung
RM 20/ 70gm

- diperbuat daripada minyak bulus asli yang diketahui sejak turun temurun digunakan di keraton sebagai bahan kecantikasn asli.




Khamis, 4 Disember 2014

SILICONE SOAP MOULDS SUPPLIER MALAYSIA / SILICONE SOAP MOULD / JUAL MOULD SILIKON SABUN CANTIK MURAH DI MALAYSIA

Kepada semua pembuat sabun natural homemade, sekarang boleh dapatkan mould silikon sabun yang cantik cantik dan murah!!

 Berat satu sabun dihasilkan 50gm
RM 25 inc postage
 Berat satu sabun 75gm
RM 35 inc postage















Berat satu sabun anggaran 100gm
RM 30 inc postage

Berat satu sabun anggaran 100gm
RM 45 inc postage
Berat satu sabun anggaran 100gm
RM 35 inc postage

Berat satu sabun anggaran 50gm
5.5x5.5x2
RM 6.50/pc
FREE POSTAGE FOR 10PCS & above




Berat satu sabun anggaran 80gm
Depth 3cm
RM 35/pc inc postage

High quality & high  durable. RM 300 inc postage
Saiz cavity 4x4x2.5cm depth.
About 40gms of soap









Cavity: 5.5x6.5x2.5
RM 65/pc inc postage

Selasa, 25 November 2014

HOMEMADE PRODUCTS : SHOWER GEL

Life goes on.. Sejak dapat knowledge about natural products dan Halal Suci produk ni, now rajin buat dan dah mula jual kat spa. Alhamdulillah dapat permintaan tinggi kerana Natural products ni kebanyakan organik dari tumbuhan tanpa unsur haiwan. So memang Halal dan tanpa was was. Dalam Astro Oasis (lupa segmen apa) ada menyebut apa-apa bahan daripada haiwan yang tak disembelih adalah Haram dan tak boleh digunakan. So typical sabun yang biasa kita gunakan, pastikan FREE ANIMALs (eh betul ke ayat tu? hihi)

DAUN BIDARA
Ada disebutkan dalam hadis dan Al Quran, membuatkan seri terfikir untuk jadikan shower gel bagi memudahkan umat Islam menggunakannya. Formula 3 in 1 ini sesuai untuk jadikan shampoo, gel mandian dan intimate wash. Kesimpulannya pakai la sleuruh badan. Sebab tu harganya sesuai dengan kualitinya.



Surat AS-SABA ayat 16, ”Kami ganti kedua kebun mereka dengan dua kebun yang ditumbuhi (pohon-pohon) yang berbuah pahit, pohon Atsl dan sedikit dari pohon sidr.”(Q.S. As-Saba,16).

Surat Al-Waqi’ah ayat 28 , "Berada di antara pohon bidara yang tidak berduri.” (Q.S. Al-Waqi’ah,28).

Ibnu Katsir saat menafsirkan surah al-Baqarah, ayat 102 yang bercerita mengenai fitnah syaitan kepada nabi Sulaiman menyebutkan bahwa untuk mengubati sihir, sebaiknya kita mengambil 7 helai daun bidara, kemudian ditumbuk halus, lalu dicampurkan tumbukan daun tersebut dengan air, dan dibacakan ayat kursi.

Air tersebut dipakai untuk mandi, maka mudah-mudahan akan sembuh sihirnya.
berkhasiat sebagai antiseptik membunuh bakteria sekaligus juga sebagai haruman yang dapat menghilangkan bau busuk.


ALL THESE HOMEMADE CAN BE PURCHASE
WA / TELEGRAM / CALL 0102209665

SHOWER GEL SIDR / PATI BIDARA
250 ML

SERIEMAS : AURA MISTIK RM 30 INC POSTAGE



Bidara, also known as Magic fruit: Jujube. It is rich in Vitamin C and natural antioxidants. Green leaves for washing and cleaning of body dirt, grime, scum, filth so it is excellent antiseptic. For Muslims, it is works to treat anxiety and mystique problems. Repellent for mystique supernatural’s problems.  Widen used in Syifa’s  treatments. A lather of foam gives you a calmness, relaxation, relieves stress, soothing effect for fresh body, mind and soul. Recommended for baby’s bath and after give birth mother to calmness.



Jumaat, 20 Jun 2014

Skincare / Produk Kulit mana yang baik dan selamat?

Seri sekadar berkongsi aje, skincare mana yang sesuai, elok dan selamat untuk kulit wanita Malaysia ye? memandangkan lambakan produk di Malayisa ni. Nak beli produk luar negara, takut tak sesuai or mahal sangat. Produk Malaysia pula banyak sangat fake dan side effect. Pengalaman seri setelah menggunakan produk farmasi tetap tak berkesan, cuba rawatan muka tanpa bahan kimia pun sama juga, akhirnya muka seri dah ok dan elok putih bersih tanpa jerawat dan jeragat setelah menggunakan skincare silvana miracle rangkaian 'Gold Set 24K'.

Seri tahu mengenai produk ni setelah menonton Nona TV3. Tengok ramai artis guna, maksud seri artis yang tul2 famous n cantik. So start guna februari 2012 till now. tengok gambar seri ni masa tahun 2011 dan after tahun 2013. x pakai camera 360 sebab xde pun app tu.
 Kalau nak cuba leh tengok info kat sini:
 http://rawatanemas.blogspot.com/2012/02/promosi-diskaun-5-untuk-follower-blog.html


Ahad, 5 Januari 2014

Pre wedding photoshoot di Bali

Sekejap dah masuk tahun 2014, dr tahun 2011 lagi seri nak post gambar pre wedding seri n husband kat Bali. Punye la busy sampai x sempat nak post. Watch it :)










Selasa, 19 November 2013

Pokok Bakawali untuk dijual



Hobi seri gardening tetap masih ada walaupun busy hihi.. seri dah lama nak tanam pokok bunga bakawali ni. Ni info seri dapat dari kosmo:

BUNGA ini tidak seperti bunga-bunga lain yang berkembang pada waktu pagi. Bahkan apabila terkena cahaya matahari ia lantas layu.
Resmi bunga berwarna putih bersih ini amat berbeza kerana kelopaknya mula terbuka pada pukul 9 malam dan mekar sepenuhnya apabila detik 12 tengah malam. Lebih indah dipandang apabila ia berkembang ketika bulan mengambang.
Pada waktu yang sama, bunga bakawali akan mengeluarkan bau yang begitu wangi sehingga dapat dihidu ke seluruh kawasan sekitar. Ada yang mengatakan baunya seolah-olah minyak wangi atau bedak talkum yang mengasyikkan.

Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0203&pub=Kosmo&sec=Alam_Damai&pg=al_02.htm#ixzz35EiwSpTM
Hakcipta terpelihara

Bagaimanapun, begitu sukar untuk meramalkan bilakah detik ia berkembang. Oleh sebab itulah ramai yang mempercayai bahawa seseorang yang berpeluang menyaksikan ia mekar akan dilimpahkan rezeki.
Misteri
Tidak hairanlah bunga itu dianggap misteri oleh sesetengah pihak kerana ciri-ciri unik yang dimilikinya. Bahkan orang zaman dahulu yakin bunga tersebut mempunyai ‘penunggu’.
Selain mendapat jolokan sebagai Ratu Malam dan Kaktus Bulan, ia juga dikenali sebagai wijayakusuma oleh masyarakat Indonesia. Wijaya membawa maksud menang, manakala kusuma bererti bunga dalam bahasa Jawa.
Kononnya, seorang putera mahkota yang sedang menaiki takhta sebagai seorang raja Mataram di Indonesia pada zaman dahulu perlu memetik bunga itu ketika ia sedang berkembang.
Sekiranya tidak berbuat demikian, dia tidak akan diakui oleh oleh makhluk dunia nyata dan dunia halus sebagai pemegang takhta. Dipercayai tindakan itu adalah sebagai lambang mendapat restu daripada nenek moyang.
Biarpun unik, tidak ramai peminat landskap di negara ini yang menjadikan pokok itu sebagai salah satu elemen taman. Tumbuhan daripada keluarga kaktus itu mempunyai ciri fizikal yang seakan-akan pokok buah naga.
Seorang pengusaha hiasan landskap, Zaini Abdul Rahman, 42, menjelaskan, tumbuhan itu tidak begitu popular dalam kalangan peminat hiasan landskap walaupun bunganya cantik dan berbau harum.
“Ramai generasi hari ini yang tidak tahu tentang pokok bakawali. Memang jarang pelanggan yang meminta pokok itu ditanam di taman mereka.
“Kalau ada pun, permintaan itu datang daripada orang-orang tua yang suka dan arif tentang khasiatnya.

Harum
“Seharusnya pokok itu dipopularkan semula terutamanya bagi mereka yang menggemari konsep Melayu.
“Baunya yang harum ketika kembang pada waktu malam akan menambah seri taman,” kata pemilik syarikat Best Fountain itu.
Pokok bunga bakawali dikatakan mempunyai pelbagai khasiat termasuklah dapat mengubat masalah rabun dan mencantikkan kulit. Embun yang melekat pada bunga tersebut yang disapu pada mata pula didakwa mampu membersihkan habuk pada bahagian sensitif itu.
Orang zaman dahulu turut menggunakan kelopak bunga bakawali dalam merawat luka manakala batangnya yang sudah dikeringkan dipercayai dapat merawat masalah darah tinggi dan kencing manis dengan memakan serbuknya.
Oleh kerana rasanya begitu pahit, bahan itu biasanya diambil bersama-sama buah pisang atau daun sirih.
Selain kepercayaan mitos tentang bunga itu, pernah diceritakan bahawa seorang wanita yang sedang asyik menunggu kelopak bunga itu berkembang pada waktu tengah malam telah diganggu oleh makhluk misteri.
Kejadian itu berlaku setelah dia terlelap seketika. Sejurus tersedar, dalam cahaya samar bulan purnama dia ternampak satu lembaga putih berlegar-legar di sekitar pokok yang bunganya sedang mekar itu.
Biarpun terdapat pelbagai kisah mitos bunga bakawali terutamanya di sekitar Nusantara, kebanyakan masyarakat hari ini tidak lagi mempercayai kisah mistik tersebut. Sebaliknya mereka menganggap pokok tersebut memiliki ciri-ciri yang begitu unik.
Bagi orang Melayu zaman dahulu, pokok tersebut dikatakan dijaga olah orang bunian. Apabila tiba waktu ia berkembang, seorang dewa kayangan akan turun untuk menjaganya sehingga ia layu menjelang subuh.
Dalam kepercayaan mitos Hindu kuno, bunga tersebut dikatakan dijaga oleh Dewa Kresna. Bakawali dianggap mempunyai magis kerana mampu menghidupkan orang yang telah mati mengikut kepercayaan tersebut.
Dalam sebuah kisah Hindu di Indonesia, diceritakan bahawa Dewa Arjuna telah mati akibat terminum air sungai beracun. Namun, dia hidup kembali setelah Dewa Kresna memberinya tujuh kuntum wijayakusuma yang sedang mekar.


Walau bagaimanapun, kalau ada sesiapa yang nak pokok bunga bakawali ni seri ada jual hihhi..

POKOK DEWASA DAN PERNAH BERBUNGA : RM 88
PICK UP SENDIRI
SERIOUS BUYER ONLY
LOKASI: PANDAN INDAH, KUALA LUMPUR

ANAK POKOK JIKA ADA STOK SAHAJA: RM 18

CALL EN KAMAL 0163607288

Jumaat, 1 November 2013

KEPERLUAN IBU BERSALIN DI HOSPITAL

SENARAI BARANG KEPERLUAN BEG BAYI:

1. SEPASANG BAJU LENGAN PENDEK

2.PAMPERS

3.BOOTIES AND MITTENS (2 PASANG)

4.SELIMUT BABY

5.TUALA BABY

6.BAJU LENGAN PANJANG SEPASANG

7.BABY TOILETRIES

8. 2 HELAI BARUT.

9.SAPU TANGAN / TUALA KECIL

SENARAI BARANG KEPERLUAN BEG IBU KE HOSPITAL:

1. MADU (BEKAS KECIL)-SAPU KAT BREAST SEBELUM MENYUSU

2.KAIN KUNING

3.STOCKING 2 PASANG

4. 2 HELAI BAJU BABY

5.KAIN BATIK 2 HELAI

6.BAJU KAFTAN

7.BRA AND  UNDERWEAR (5 HELAI)

8.PAKAIAN DALAM

9.TUALA MANDI DAN TUALA MUKA

10.7 KEPING PAD

11. 2 HELAI BAJU BUTANG DEPAN (KEMEJA HASMAL)

12.SKIRT LABUH

13.3 HELAI COLI MENYUSU

14.3 PELAPIK COLI

15.DISPOSABLE PANTIES

16.SIKAT

17.IKAT RAMBUT DAN SELENDANG NIPIS (IKAT TINGGI)

18.BERUS GIGI DAN UBAT GIGI

19.SABUN MANDI,BEDAK,DEODORAN

20.TUDUNG

21.FLASK AIR

22.MINYAK PANAS

23.JAKET PANAS

24.SUSU BAYI

LINK UNTUK BELI BARANG KEPERLUAN  IBU BERSALIN DAN BAYI

http://rawatanemas.blogspot.com/2013/06/post-natal-package-rawatan-lepas.html

Ahad, 22 Julai 2012

Things to do in Kuala lumpur

1. KL Tower
2. KLCC
3. Shopping at Kuala Lumpur Pavillion
4. Bird Park at Perdana Lake Park
5. Bukit Bintang Walk
6. 'China Town' at Petaling Street
7. Putrajaya Tour
8. Central Market.
9. Night Club Zouk
10. Spa - Malaysia got a more than 1,000 herbs and spice that make it use in spa products such as citronella, kaffir lime, pandanus leaf, turmeric, cinnamon, ginger, morinda citrifolia and many more. My suggestion is a Dunia Seri Anggun Spa https://www.facebook.com/DuniaSeriAnggun for details.. You should try Gold Facial and Foot Spa... economy price for this luxury treatments.

Selasa, 17 Julai 2012

Experience Gold Facial at Dunia Seri Anggun Kuala Lumpur Malaysia

Nape seri suka sangat Silvana Gold Facial ni sampai membuatkan seri membuka sendiri spa Dunia Seri Anggun dan menawarkan rawatan Facial Gold 24K ni...Bermula daripada menonton Nona TV3 dari situ seri berani mencuba Gold Facial 24K ni. Ternyata lepas sekali buat n maintain dengan produk Set Gold 24K Silvana's skincare kulit cerah berseri-seri hihi tapi takde menggelupas or pedih. Just natural. Love it ! Really work! Klik sini jika nak tahu alamat spa n harga http://rawatanemas.blogspot.com


Info bout this lovely treatment:






Facial is a must skin care regime which is advised by every beautician, to keep your skin healthy. Facial helps the skin get the desired nutrient and also treats/prevents the skin from several other skin disorders. With time several different kinds of facial have been introduced like the herbal facial, orange facial. However, the most innovation facial which has been recently introduced is the gold facial.
This facial is a unique combination of 24 carat gold and botanical skincare. The benefits of gold on skin have been well known since the ancient time of Cleopatra. Some even believe that Queen Cleopatra used to wear on a gold mask while sleeping to maintain her beauty. The skin care benefits of gold have also been recognised in Ayurveda.This treatments combined with acupressure facial massage will improved bood circulation on face.


Skin Care Benefits Of Gold Facial

1.Anti-Aging –
The first skin care benefit of gold facial is it's anti-aging property. Gold as a metal is well known for it's toxin removal property. It repairs oxidation damage and also is a great agent to treat pollutant on skin. What contributes to the anti-aging benefit of gold facial is it's ability to develop new cells and to tighten the skin, thus, making the face look youthful for longer period of time.

2.Repair Sun Damage – Yet another important gold facial benefit is it's ability to repair sun damage. It repairs damaged skin cells, treats skin inflammations and also slows down the creation of melanin thus, preventing the skin from sun tanning. It also works wonders on dark spots and skin discolouration.

3.Lighten Complexion – This facial is a great cleanser and as mentioned earlier can control pigmentation and melanin creation. With all these properties gold leads to skin whitening.

These three basic benefits of gold facial makes it the perfect skin care regime specially for tropical climate in Malaysia, when the skin is always exposed to the sun ray.

Isnin, 20 Februari 2012

KEK PISANG WARUNG TOK BAH HOMEMADE MURAH DAN SEDAP UNTUK DITEMPAH!!


  • Bersedia menerima tempahan kek pisang / mini kek pisang bagi majlis perkahwinan, atau apa-apa majlis yang bersesuaian serta tempahan untuk kantin sekolah.
  • Puan Azizah menjual kek pisang ini setelah mendapat latihan dan menjalani kursus membuat kek pisang daripada Jabatan Pertanian.
  •  Lokasi di Kelantan. Penghantaran percuma sekitar kawasan Kota Bharu dan Bachok bagi tempahan bernilai RM 100 ke atas.  
  •  Kek pisang ini sesuai untuk jamuan harijadi, jamuan korporat, majlis perkahwinan sebagai cenderahati untuk tetamu kerana ia senang dibungkus dan apa jua majlis lebih-lebih lagi kek pisang adalah sedap, senang untuk dikendalikan dan murah. 
  • Untuk tempahan boleh hubungi seri di talian 0192200566 atau dengan mengisi borang di sebelah. Pelanggan diminta supaya mengesahkan tempahan dengan kami sebelum pembayaran dibuat. Tempahan yang telah disahkan hendaklah dibayar deposit separuh harga tempahan terlebih dahulu.
HARGA & KOD:

KOD: KEK PISANG 01      RM 12  Sebiji kek pisang / 1kg

KOD: KEK PISANG 02      RM 0.30 Sebiji kek pisang kecil / 20g
                                             RM 0.25 untuk order 200 biji ke atas

  • Sila lah berkunjung ke Warung Tok Bah yang terletak di hadapan Pejabat MARA Bandar Bachok dan bersebelahan dengan Pejabat UMNO Bachok bagi mencuba sendiri keenakan KEK PISANG WARUNG TOKBAH HOMEMADE.  
  • Sokonglah usahawan bumiputera.

Jumaat, 17 Februari 2012

Bali : 7.6.2011 Melancong ke Pasar Sukawati , Tegallalang Rice Terrace, Tasik Batur dan Tirta Empul Tapak Siring

 
Pada hari ke-2 di Bali, 1st skali seri n suami dibawa ke pasar sukawati atas permintaan kami sendiri. Kat pasar ni memang barang murah-murah tapi kena la pandai tawar. Kalau boleh tawar separuh daripada harga yang diletakkan. Hati mesti kering kalau nak menawar harga ni beb.. Kat sini seri banyak beli beg I Love Bali untuk souvenir kat students..huhu.. Beli lukisan seperti kat dinding tu... Suami lak macam biasa la akan beli makanan tapi yang snek ringan la..jagung bakar n kacang rebus..jagung n kacang kat bali ni memang manis n sedap..kacang dia lak tak macam kacang tanah kat Malaysia..maybe sebab tanah kat sini tanah gunung berapi  kot..  Tu gambar suami dekat troli jual jagung n kacang seri lak dengan lukisan dengan perut boyot 3 bulan hihi..


Kemudian Mr Eka bawa kami ke Tegallalang Padi Terrace...berhenti sekejap untuk bergambar aje...Kat sini ada la beberapa kedai jual souvenir dan makanan tu aje.. Then our journey cotinued...

Kat sini la our main location.. Lake Batur... Sini cantik, nyaman betul..Terletak di sekeliling gunung berapi Mount Agung...

Ada restoran terapung dan chalet yang sangat romantik.. Harga takde lah mahal sangat..ok nice n worth it... Tempat ni pun romantik sangat ramai mat salleh jadikan tempat ni lokasi untuk berkahwin... Sini juga ada mini surau yang cantik..leh solat kat sini..Maklumlah susah nak cari surau kat bali nih..ade je surau terus jamak..

Makanan kat sini pun sedap sangat2 dan halal...Kat sini kami makan ikan tilapia bakar ( takde rasa lumpur pun sangat fresh!) sebab seri n suami tak suka makan ikan sungai tapi kat sini ikan nye sedap tul..Sayur kangkung goreng belacan..sedap..sedap.. Jus kat Indonesia seri suka minum jus limau jeruk..namanya jeruk tapi jus perahan limau tempatan..sedap sedap..

Pastu kami teruskan lagi perjalanan ke Tirta Empul Tapak Siring iaitu Holy Water Temple.. Kalau dapat mandi..lagi bagus...Tapi kami dah letih n malas..Datang bergambar n tengok2 je..di samping mendengar penceritaan daripada Mr Eka.. Mengakhiri trip kami tengok Kecak Dance lak... Kami tengok untuk kenal budaya Bali... Banyak kan berjalan dalam satu hari ni.. Tu la special nya ada personal tourist guide nih dia boleh bawa kita banyak tempat dan tak berkira sangat.. Tapi merujuk kepada Mr Eka la.. hihi






Gambar Kiri: Kecak Dance

Jumaat, 18 November 2011

Bubu n putih


Sekarang ni tinggal mereka berdua aje... Jumpa kucing kat luar sana tak boleh ambil lagi sebab dah ada baby..terpaksa kurangkan populasi kucing nih..huhu