Rabu, 11 Februari 2015

SABUN RESDUNG BADAN HERBA UNTUK OEM /  REBRANDING / DIJENAMAKAN SENDIRI

- dihasilkan dari bahan alami semulajadi buatan tangan
- ramuan herba terpilih mebantu:

- menghilangkan gatal -gatal di hidung dan di kawasan muka.
- bersin di waktu pagi berkurangan.
- mengurangkan gejala-gejala resdung

Sample sabun adalah dicaj RM18 sebiji.

Min order untuk dijenamakan sendiri adalah 50pcs sahaja
Serious buyer boleh call 0102209665
 ATAU
 Ke lokasi saya di:

SPA DUNIA SERI ANGGUN
1-15 JALAN PANDAN PRIMA 2,
DATARAN PANDAN PRIMA 55100 KL

(SHOPLOT LUAR TESCO AMPANG KL)
SEBARIS DENGAN BAGUS BAKERY

SABUN MUTIARA COLLAGEN UNTUK OEM / REBRANDING / DIJADIKAN JENAMA SENDIRI

SABUN MUTIARA COLLAGEN

- dihasilkan dari bahan alami semulajadi buatan tangan
- ramuan Serbuk Mutiara Asli membantu:

-  menstimulasi kolagen sehingga kulit  tetap lembap, halus, dan kenyal.
 - membantu menghilangkan noda hitam pada kulit wajah, meningkatkan proses regenerasi sel kulit,   dan membuat kulit tampak cerah
- memperhalus tekstur kulit yang cenderung kusam dan kasar.

Sample sabun adalah dicaj RM25 sebiji.

Min order untuk dijenamakan sendiri adalah 50pcs sahaja
Serious buyer boleh call 0102209665
 ATAU
 Ke lokasi saya di:

SPA DUNIA SERI ANGGUN
1-15 JALAN PANDAN PRIMA 2,
DATARAN PANDAN PRIMA 55100 KL

(SHOPLOT LUAR TESCO AMPANG KL)
SEBARIS DENGAN BAGUS BAKERY

Selasa, 23 Disember 2014

DOORGIFT MURAH / DOORGIFT / DOORGIFT MURAH DAN CANTIK / FROM RM1.50 / DOORGIFT KAHWIN / HOMEMADE DOORGIFT/ DOORGIFT VIP / WEDDING DORGIFT / DOORGIFT SABUN / DOORGIFT SABUN AROMATERAPI /DOORGIFT SABUN WANGI / DOORGIFT WANGI / HANDMADE DOORGIFT / DOORGIFT BERTUNANG / EVENT

MEMANG MURAH FROM RM1.50 - RM 2.50 

DOORGIFT SABUN AROMATERAPI:
-doorgift yang sudah dikotakkan seperti dalam gambar dan dihiasi tali reben.

500pcs - RM 2.00/pc
400 pcs - RM 2.10/pc
300 pcs - RM 2.20 / pc
200 pcs - RM 2.30 / pc
100 pcs - RM 2.40 / pc
50 pcs - RM 2.50  /pc
 

Ukuran doorgift ini 6.5cm x 6.5cm x 3.5cm. Berat anggaran 4ogm. Memang sesuai untuk dijadikan doorgift untuk majlis yang indah.

Ada 4 haruman & 4 warna  yang pasti membuatkan anda gembira:

1. Apple Blossom - hijau
2. Lily of the valley - biru
3. Sweet Grape - Purple
4. Geranium rose - Merah

Apalagi jom tempah!! Call 0102209665 untuk tempahan.






Jika anda bercadang untuk menghiasnya sendiri, boleh dapatkan loose pcs sabun ini. Minimum order adalah 100pcs. Pilih antara 4 haruman yang anda kehendaki. Harga seperti berikut:

500 pcs ke atas - RM 1.50 /pc
400 pcs - RM 1.60 / pc
300 pcs - RM 1.70 / pc
200 pcs - RM 1.80 / pc
100 pcs - RM 1.90 / pc



CARA ORDER:

1. ISI BORANG 'ORDER FORM' DI SEBELAH KANAN BLOG INI / TELEFON 0102209665 UNTUK ORDER.

2. CONFIRM ORDER HANYA DENGAN BAYARAN DEPOSIT 50% SAHAJA. (TANPA BAYARAN DEPOSIT DIKIRA TIDAK CONFIRM).

3. PICK UP ORDER DI KEDAI SAYA YANG BERALAMAT DI:

SPA DUNIA SERI ANGGUN
1-15  , JALAN PANDAN PRIMA 2
DATARAN PANDAN PRIMA
55100 KL

4. JIKA TAK DAPAT PICK UP SENDIRI, CAJ POS PERLU DIBAYAR. POS BARANG SEKURANG-KURANGNYA 2 MINGGU.

SHOPLOT LUAR TESCO AMPANG KL. NEXT TO PETRONAS MRR2 AMPANG.

Khamis, 18 Disember 2014

KELAS SABUN HOMEMADE MELT & POUR NATURAL SOAP DI KUALA LUMPUR / KELAS SABUN HERBA / ARGAN SOAP / SABUN AROMATERAPI / SABUN LULUR

Ramai kawan-kawan bertanyakan jika seri ada buat kelas sabun atau tidak. Iye now seri buka kelas untuk buat sabun Natural Soap 100% Plant Base. Teknik Melt n Pour. Kelas setiap hari Sabtu / Ahad. Seperti berikut: Sila telefon untuk booking 0192200566.

DEWASA RM 80

Masa : 2-4pm
Lokasi : Spa Dunia Seri Anggun, Shoplot Luar Tesco Ampang KL.
             1-15 Jalan Pandan Prima 2, Dataran Pandan Prima 55100 KL
Teori & Teknik bahan yang diperlukan untuk menghasilkan sabun anda. 
In the end of the class: Setiap peserta dapat membawa pulang 1pc sabun anda dan setiap sabun yang dihasilkan oleh peserta lain.
Segala materials & utensils disediakan.

* Boleh pelajari sabun herba, sabun argan, sabun aromaterapi dan sabun lulur.

ALL GOT FREE GIFT & CERTIFICATE!!

KANAK -KANAK / REMAJA (10 TAHUN - 17 TAHUN) RM 50

Masa : 2-4pm
Lokasi : Spa Dunia Seri Anggun, Shoplot Luar Tesco Ampang KL.
             1-15 Jalan Pandan Prima 2, Dataran Pandan Prima 55100 KL
Teori & Teknik bahan yang diperlukan untuk menghasilkan sabun anda. 
In the end of the class: Setiap peserta dapat membawa pulang 1pc sabun anda dan setiap sabun yang dihasilkan oleh peserta lain.
Segala materials & utensils disediakan.

* Boleh pelajari sabun herba, sabun argan, sabun aromaterapi dan sabun lulur.
             


Sabtu, 6 Disember 2014

HOMEMADE NATURAL SOAP : SABUN HOMEMADE


SABUN BIDARA PUDINA
RM 15/ 60GM
- memang segar!!














SABUN AROMATERAPI ROS TURKI

RM15 / 75gm















Sabun Tegangkan kulit / Payudara / Punggung
RM 20/ 70gm

- diperbuat daripada minyak bulus asli yang diketahui sejak turun temurun digunakan di keraton sebagai bahan kecantikasn asli.




Khamis, 4 Disember 2014

SILICONE SOAP MOULDS SUPPLIER MALAYSIA / SILICONE SOAP MOULD / JUAL MOULD SILIKON SABUN CANTIK MURAH DI MALAYSIA

Kepada semua pembuat sabun natural homemade, sekarang boleh dapatkan mould silikon sabun yang cantik cantik dan murah!!

KEDAI DI SPA DUNIA SERI ANGGUN (SHOPLOT LUAR TESCO AMPANG). Harga walk in lebih murah. Hubungi saya 0102209665

Materials : Silicone Mold
DESCRIPTION :  
  * Made of high quality Silicone.
   * mold is made of high quality non-toxic silicon food grade. Having fun to make a very lovely soap, jelly,    chocolate or candle with it. 
  * High durability and flexibility.
  * It will hold the shape for years.
  * Easy to use and clean.
  * Reusable, non-stick
  * oven safe as well as microwave, freezer and dishwasher safe
  * oven safe to-65F to +400F (-20c to +200c)
Silicone molds will increase the value of handmade soap

 Berat satu sabun dihasilkan 50gm
RM 25 inc postage
 SOLD OUT
PRE ODER 20 DAYS AFTER PAYMENT

 Berat satu sabun 75gm
RM 35 inc postage

NOW PROMOSI!!
ROSE MOULD RM25 inc postage 1pc
- buy 5 only RM100 inc postage

- 25 pcs available 

















Berat satu sabun anggaran 100gm
RM 30 inc postage 
SOLD OUT !!

PRE ODER 20 DAYS AFTER PAYMENT

Berat satu sabun anggaran 100gm
RM 45 inc postage
SOLD OUT!!
PRE ODER 20 DAYS AFTER PAYMENT
Berat satu sabun anggaran 100gm
RM 35 inc postage
 1 PC available

CODE 001
Berat satu sabun anggaran 50gm
5.5x5.5x2
RM 6.50/pc
FREE POSTAGE FOR 20PCS & above




Berat satu sabun anggaran 30gm - 35gm
Depth 3cm
RM 30/pc inc postage
MINI MOULD FOR DOORGIFT

NEW!! 

NOW PROMOTION!!
RM25 inc postage
BUY 4 pcs RM100 FREE POSTAGE


High quality & high  durable. RM 300 inc postage
Saiz cavity 4x4x2.5cm depth.
About 40gms of soap

SOLD OUT!!
PRE ORDER









Cavity: 5.5x6.5x2.5
RM 65/pc inc postage
COLD PROCESS MOULD
LOAF SILICON MOULD
RM50 inc postage
4 pcs available












MOULD SABUN LOVE ROSES EXCLUSIVE!!
BERAT SABUN 75 -80gm
RM 95 inc postage

9pcs available.











 RM 35 INC POSTAGE
RM 30 WALK IN
10 PCS AVAILABLE










RM 75 INC POSTAGE
RM 70 WALK IN
2 PCS AVAILABLE














RM 75 INC POSTAGE
RM 70 WALK IN
2 PCS AVAILABLE















RM 50 INC POSTAGE
RM 45 WALK IN
10 PCS AVAILABLE













RM 50 INC POSTAGE
RM 45 WALK IN
10 PCS AVAILABLE














RM 55 INC POSTAGE
RM 50 WALK IN
2 PCS AVAILABLE















RM 45 INC POSTAGE
RM 40 WALK IN
10 PCS AVAILABLE













RM 50 INC POSTAGE
RM 45 WALK IN
2 PCS AVAILABLE














RM 75 INC POSTAGE
RM 70 WALK IN
2 PCS AVAILABLE














RM 25 INC POSTAGE
RM 20 WALK IN
10 PCS AVAILABLE








KOTAK SABUN YANG READY MADE
 - Saya juga ada sediakan kotak ready made untuk sabun sabun anda sementara anda menghasilkan kotak sendiri.


- sesuai untuk sabun CODE:
*C0036 *R1398 * R1330 *RO542 * R0719
*R0140 *R0461
 
-sesuai untuk sabun yang menggunakan mould 100% HANDMADE CODE 001

- kotak plain brown sesuai letak sticker sendiri

Selasa, 25 November 2014

HOMEMADE PRODUCTS : SHOWER GEL

Life goes on.. Sejak dapat knowledge about natural products dan Halal Suci produk ni, now rajin buat dan dah mula jual kat spa. Alhamdulillah dapat permintaan tinggi kerana Natural products ni kebanyakan organik dari tumbuhan tanpa unsur haiwan. So memang Halal dan tanpa was was. Dalam Astro Oasis (lupa segmen apa) ada menyebut apa-apa bahan daripada haiwan yang tak disembelih adalah Haram dan tak boleh digunakan. So typical sabun yang biasa kita gunakan, pastikan FREE ANIMALs (eh betul ke ayat tu? hihi)

DAUN BIDARA
Ada disebutkan dalam hadis dan Al Quran, membuatkan seri terfikir untuk jadikan shower gel bagi memudahkan umat Islam menggunakannya. Formula 3 in 1 ini sesuai untuk jadikan shampoo, gel mandian dan intimate wash. Kesimpulannya pakai la sleuruh badan. Sebab tu harganya sesuai dengan kualitinya.



Surat AS-SABA ayat 16, ”Kami ganti kedua kebun mereka dengan dua kebun yang ditumbuhi (pohon-pohon) yang berbuah pahit, pohon Atsl dan sedikit dari pohon sidr.”(Q.S. As-Saba,16).

Surat Al-Waqi’ah ayat 28 , "Berada di antara pohon bidara yang tidak berduri.” (Q.S. Al-Waqi’ah,28).

Ibnu Katsir saat menafsirkan surah al-Baqarah, ayat 102 yang bercerita mengenai fitnah syaitan kepada nabi Sulaiman menyebutkan bahwa untuk mengubati sihir, sebaiknya kita mengambil 7 helai daun bidara, kemudian ditumbuk halus, lalu dicampurkan tumbukan daun tersebut dengan air, dan dibacakan ayat kursi.

Air tersebut dipakai untuk mandi, maka mudah-mudahan akan sembuh sihirnya.
berkhasiat sebagai antiseptik membunuh bakteria sekaligus juga sebagai haruman yang dapat menghilangkan bau busuk.


ALL THESE HOMEMADE CAN BE PURCHASE
WA / TELEGRAM / CALL 0102209665

SHOWER GEL SIDR / PATI BIDARA
250 ML

SERIEMAS : AURA MISTIK RM 30 INC POSTAGE



Bidara, also known as Magic fruit: Jujube. It is rich in Vitamin C and natural antioxidants. Green leaves for washing and cleaning of body dirt, grime, scum, filth so it is excellent antiseptic. For Muslims, it is works to treat anxiety and mystique problems. Repellent for mystique supernatural’s problems.  Widen used in Syifa’s  treatments. A lather of foam gives you a calmness, relaxation, relieves stress, soothing effect for fresh body, mind and soul. Recommended for baby’s bath and after give birth mother to calmness.



Jumaat, 20 Jun 2014

Skincare / Produk Kulit mana yang baik dan selamat?

Seri sekadar berkongsi aje, skincare mana yang sesuai, elok dan selamat untuk kulit wanita Malaysia ye? memandangkan lambakan produk di Malayisa ni. Nak beli produk luar negara, takut tak sesuai or mahal sangat. Produk Malaysia pula banyak sangat fake dan side effect. Pengalaman seri setelah menggunakan produk farmasi tetap tak berkesan, cuba rawatan muka tanpa bahan kimia pun sama juga, akhirnya muka seri dah ok dan elok putih bersih tanpa jerawat dan jeragat setelah menggunakan skincare silvana miracle rangkaian 'Gold Set 24K'.

Seri tahu mengenai produk ni setelah menonton Nona TV3. Tengok ramai artis guna, maksud seri artis yang tul2 famous n cantik. So start guna februari 2012 till now. tengok gambar seri ni masa tahun 2011 dan after tahun 2013. x pakai camera 360 sebab xde pun app tu.
 Kalau nak cuba leh tengok info kat sini:
 http://rawatanemas.blogspot.com/2012/02/promosi-diskaun-5-untuk-follower-blog.html


Ahad, 5 Januari 2014

Pre wedding photoshoot di Bali

Sekejap dah masuk tahun 2014, dr tahun 2011 lagi seri nak post gambar pre wedding seri n husband kat Bali. Punye la busy sampai x sempat nak post. Watch it :)