CARA PEMBAYARAN ONLINE

Untuk pembelian, sila ikut langkah berikut:

1. Isi order anda di dalam Order Form di bawah & klik Submit Form.

2. Kami akan reply total bayaran melalui whatsapp atau sms. Saya akan maklumkan jumlah pembayaran termasuk pos.

3. Setiap item ada caj pos berbeza. Semakin banyak kuantiti semakin jimat caj pos. Harga seperti tertera di blog.

4. Pilih bayaran dengan klik pilihan bank anda. Buat pembayaran secara online melalui laman web bank tersebut. Sila isi e mail penerima duniaserianggun@yahoo.com bagi membolehkan saya menerima bukti pembelian anda.

Maybank Account:
164 089 808 235

CIMB Account:
8002525609

RHB Current Account:
2141 3800 1163 73

ACCOUNTS RECEIVER:
SITI YUMNI

NO TELEFON:
0183719803

*order melalui sms atau whatsapp / telegram tidak akan dilayan. Hanya order melalui borang yang sangat ringkas dan senang ini sahaja akan dilayan. Harap maklum kerana terdapat beratus item dan kami tidak mampu nak bagi details satu satu melalui WA/TELEGRAM.

*Segala info produk telah diberikan mohon kerjasama anda untuk melihat dan memahami info yang telah diberikan.

*Pengisian borang order melalui borang ini juga lebih baik dan sebagai rekod pembelian anda.

*Pembungkusan bahan mentah memerlukan masa 3-4 hari untuk courier. Bahan mentah tidak sama dengan produk siap di mana bahan mentah perlu disediakan dari semasa ke semasa agar dalam keadaan baik. Bahan mentah bukan bahan kegunaan harian yang boleh disediakan dalam kuantiti yang banyak terus kerana bergantung kepada faktor cuaca, akses kepada herba, matawang dan pelbagai faktor lain. Maka pelanggan dinasihatkan agar menyediakan stok anda sendiri juga supaya tidak habis bekalan untuk produk sabun, losyen, krim dan gel anda.

* atau ingin walk in ke kedai kami di:

PENGELUAR / PENGEDAR:

DUNIA SERI ANGGUN (002110641P)

NO LESEN: L0051538-3 1-15

JLN PANDAN PRIMA 2,

DATARAN PANDAN PRIMA,

68000 AMPANG TEL: +60 18 371 9803

*waze Tesco extra ampang

*kami mempunyai premis perniagaan, jadi anda boleh datang untuk melihat produk yang dikehendaki.

SEGALA KERJASAMA ANDA KAMI UCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH.

ORDER FORM

Name:
Email Address:
Contact No
Postal Address
Item code & Quantity
Payment Method Maybank
CIMB
RHB
Any Question

Form provided by Freedback.

Paypal

Jumaat, 22 April 2016

PERKARA WAJIB TAHU SEBAGAI OWNER PRODUK

Assalamualaikum.. dah lama tak menulis kerana terlalu sibuk menyiapkan tempahan produk dari owner-owner produk sekelian. Saya menulis berdasarkan pengalaman dan pemerhatian. Cikgu perhatikan memang trend keluarkan produk sekarang adalah dengan packing-packing aje krim dari negara jiran sebab murah, dah sedia ada, tunjuk tunjuk bayar balik dah ada produk sendiri. Senang sangat. Kemudian hire marketing services untuk blast produk tersebut pasti akan menjadi sales. Tapi kandungan bahan semua nanti bila dah pasarkan baru tahu apakah effect pada pengguna setelah produk berada dipasaran sebulan, setahun dan masuk tahun kedua barulah tahu kesan sebenar.Jika dalam R&D, ini adalah dinamakan TESTED ON HUMAN. Maksudnya customer tu sendiri jadi bahan ujikaji or bahan experiment.  ok tu selingan aje. post kali ni nak beritahu about:

SEBAGAI OWNER PRODUK, ILMU NI WAJIB  TAHU SEBELUM KELUARKAN JENAMA SENDIRI:
 @
KENAPA WHATSAPP ANDA KENA BLOCK BILA BERTANYA PASAL JENAMA SENDIRI :

1. Nak keluarkan produk apa? - contoh; krim malam dan pencuci muka. Part ni kalau tak tahu, jangan datang jumpa cikgu. CITA-CITA ajela. tapi KOSONG. kalau tak tahu, dapatkan ILMU. hihi.. direct aje cakap. senang nak faham.

2. credit to Tuan Safiey Ilias (owner produk Perlaking) . saya copy paste writing dia:
Saya sering kali menerima inbox .
"Saya nak kaya . Nak bantu family . Nak income yg lg banyak . Tp saya tak ada modal . Ilmu pun saya tak tahu sgt".
.
Dua kesalahan utama :-

1. Kesalahan mindset nak kaya TANPA modal ini tak wujud ! Bila kita dh mention nk income yg byk , modal juga harus banyak . Jika tak , dh ramai yg x ada modal pun kaya . Yg saya selalu jumpa org berniaga guna fund modal org lain . Menjadi dropship boleh juga kaya tp tidak lah kaya mcm org yg anda idolakan . Itu anda kena faham dan mindset harus betul .


2. Tak ada ilmu tapi nak income banyak pon salah ! Ilmu sgt penting dan ilmu ini x akan habis dipelajari . Tapi , byk ilmu juga tidak menjamin kekayaan atau kejayaan . Smuanya adalah ketentuan ALLAH SWT ! Jgn lupa letak Allah dalam hati kalau ye pun nak kaya sgt .
.
Dua masalah yg telah dikenal pasti :-
1. Tiada modal . cari modal . Jika x ada juga , berniagalah dari bawah dgn mnjadi dropship , pekerja , kuli , dan sebagainya . JANGAN terus fikir akan hal2 kaya yg akhirnya mematikan semangat . Mulakan sesuatu yg ada pada diri anda dan yg anda tahu . Modal pula kalau boleh gunakan 1/4 drpd saving dan modal dlm tangan . 


2. Tiada ilmu . Cari dan kaji ilmu sama ada berbayar atau percuma . Tadi kata nak income lebat kan ?? Jdi pergi lah mana2 seminar atau cari mentor anda dan belajar . Keluarkan sedikit wang "pelaburan" janji anda dpt ilmu yg anda nak . Kenal pasti background mentor anda supaya anda tak dikencing . Praktiskan ilmu yg anda dpt ! Apa kamu igt pergi sminar balek terus kaya tanpa TINDAKAN ?? Jangan mimpi .
.
Nah , analisa lah 4 perkara di atas . Kalau rasa nk kaya dgn cara lenggang kaki baik lah tak payah ya . Sedangkan nabi dulu berdakwah pun kene keluar siang malam ke sana kemari nk sebarkan Islam . Baru lah Islam smpai kpd kita skrg . Ini pula bisnes dan kekayaan . Doa lah pada Allah SWT dipertemukan dgn org yg TEPAT !
.
Bila ada masalah dan buntu , solat sunat dua rakaat dan minta pada Allah .


Cikgu Seri menambah pula pada tulisan Safiey Ilias di atas:
.
BERCERITA KESUSAHAN MASALAH ANDA SEBAB NAK HARGA MURAH; part ni, mohon jangan amalkan ye. Kebanyakan pengeluar suka business about business aje.

. HARGA - kena tahu ye harga kilang based on quantity, tak perlu nak buat taktik 100pcs berapa? 1000pcs berapa? Lepas beritahu harga 1000pcs, 'OK SAYA ORDER 100PCS tapi CIKGU beri la harga 1,000 pcs." atau TAK BOLEH KURANG LAGI? saya tak tahu la style orang lain, tapi style saya, saya akan kira kos minimum pada pelanggan saya. Jika nak minta kurang lagi, rasanya baik saya letak harga tinggi pastu bila minta kurang boleh bagi, setuju tak?.  

Banyak lagi sebab, tetapi Cikgu nak nasihatkan berdasarkan pengalaman, iye Cikgu percaya setiap kejayaan itu datangnya daripada kecil dahulu kemudian bertumbuh menjadi besar. Tetapi sebagai PENGELUAR PRODUK atau pembuat produk anda, Cikgu akan terima jika anda menghantar permintaan produk anda melalui email. Cikgu ni bukannya professional corporate sangat, tapi untuk jangka panjang, dokumen itu boleh dirujuk semula. pakai whatsapp hilang, pakai mulut tersalah cakap. ok? so ciri-ciri proposal permintaan produk anda akan diterima jika ada ciri-ciri berikut:

1. Hantar proposal serba sedikit latar belakang syarikat,

2. Beritahu dengan JELAS apa produk yg hendak dikeluarkan, fungsi yang dikehendaki. Ok, as a owner produk tak perlu belajar tinggi-tinggi macam sesetengah icon kita cakap (dia cuma lepasan SPM) , tapi KENA ADA ILMU PRODUK anda sendiri. hai, kalau malas, jangan keluarkan produk.

3. Kalau MODAL sikit sahja, lagi senang email beritahu Cikgu, " Saya nak jual krim ni harga RM10 aje sebekas utk berat 100gm. Fungsi produk adalah.....". Lagi senang kerja Cikgu nak fikirkan bahan yang sesuai dengan bajet. Tapi bila Cikgu tanya kat customer yang datang, nak buat produk apa?  Terus kena fire balik, "SAYA RASA INTERROGATE DENGAN PERTANYAAN AWAK". hmmm

LOUD & CLEAR tak? kalau faham dan jelas, ok boleh email duniaserianggun@yahoo.com untuk mulakan perniagaan business anda sendiri.
 Jazakallah. Wassalam.

Sabtu, 12 Disember 2015

BORONG PERFUME ROLL ON SIDR BIDARA TANPA ALKOHOL


 BORONG BIDARA PERFUME ROLL ON TANPA ALKOHOL 8ML 

JENIS WANGIAN:

1. CANDY BERRIES

2. ROMANTIC ROSE

3. GREEN TEA

4. VANILLA KASTURI

5. KASTURI MALAM

160 pcs RM660 inc postage

20pcs rm120 inc postage

50pcs rm270 inc postage .

*BOLEH CAMPUR (bergantung pada stok).

PERFUME TAHAN LAMA TILL 8 JAM. EDP GRADE (TANPA ALKOHOL)

WANGIAN INI MENGANDUNGI EKSTRAK DAUN BIDARA YANG TELAH DIZIKIRKAN. 

SESUAI DIGUNAKAN OLEH SEMUA GOLONGAN REMAJA, DEWASA , LELAKI MAHUPUN WANITA.

BERMINAT, SILA ISI FORM DI ATAS UNTUK ORDER DAN CLICK SUBMIT. CALL UNTUK PERTANYAAN 0162079665. JIKA NAK WHATSAPP SILA NYATAKAN :
NAMA:
ALAMAT:
ORDER TUAN/PUAN: 

*info telah diberikan. mohon berniaga dengan etika dan sila baca info dahulu sebelum bertanya. pertanyaan yang tidak perlu tidak akan dilayan. 
 *produk borong adalah harga minimum. fixed price dan fixed quantity. hanya yang serius berniaga sahaja akan dilayan. 

*jika berminat untuk mencuba sebelum dijadikan produk jualan anda:
RM50 INC POSTAGE KE SEMENANJUNG
RM60 INC POSTAGE KE SABAH ATAU SARAWAK
- 5 botol wangian dengan setiap jenis.


Isnin, 12 Oktober 2015

BORONG PRODUK SPA MALAYSIA / BORONG LULUR DI MALAYSIA / HOUSE OF LULUR / SCRUB BERAS MALAYSIA

UPDATED 5 MAC 2016
KAMI MEMBEKALKAN produk spa seperti berikut:

1. BLEACHING CREAM 500gm / RM150 SOLD OUT!!
- bahan semulajadi natural essential oil seperti grapefruit, lemon dan pelbagai buahan yang mengandungi vitamin C.
- memutihkan kulit selepas 15 minit disapu.
- TANPA paraben dan hydroquinone.
- 100% PLANT BASE.



2. LULUR BERAS PANGGANG / SERBUK SCRUB BERAS ORGANIK ( PRODUK ORGANIK)

- 1KG RM 75
- 500GM RM40

HARGA INI CUMA UNTUK  BORONG MIN ORDER 3KG sahaja.


JENIS LULUR:

LULUR  SERI ROSE ORGANIK
LULUR LAVENDER ORGANIK
LULUR JASMINE ORGANIK
LULUR BUNGA RAYA
LULUR KEKWA
LULUR SUSU KAMBING
LULUR GREEN TEA
LULUR MANGGIS
LULUR KOPI
LULUR HALIA
LULUR BERAS OREN

FUNGSI:
-memutihkan kulit
-haluskan kulit
- cerahkan kulit
- tanggal daki daki dan penyakit kulit
- tegangkan kulit
- wangikan badan dan ketiak





3. AROMATERAPI UNTUK DIJADIKAN MANDIAN SPA / WANGIAN SPA / BURNER / HUMIDIFIER. TANPA ALKOHOL. NATURAL OIL. SELAMAT UNTUK KULIT. HARGA RUJUK SENARAI DI BAWAH:




4. PATI BUNGA DIRAJA BUAT MANDI BUNGA UNTUK KEGUNAAN DI SPA RM 100/ 3 BOTOL
- seri wajah
- mengandungi pati bunga bungaan. 
- aura positif 
- wangi dan berkesan
SILA ISI FORM DI ATAS UNTUK PEMBELIAN. MINIMUM ORDER PEMBELIAN RM300 (BOLEH CAMPUR CAMPUR PRODUK). SILA KEMUKAKAN PERTANYAAN MENERUSI FORM DI ATAS SAHAJA. POSLAJU BERGANTUNG PADA KUANTITI BARANG.
* harga adalah harga borong.

BORONG SCRUB BERAS PANGGANG MALAYSIA , MURAH LULUR MURAH , LULUR ORGANIK MALAYSIA , LULUR KILO, KRIM KILO

Jumaat, 2 Oktober 2015

BORONG SHOWER GEL BIDARA SIDR ZIKIR AROMATERAPI LIMAU PURUT / JENAMAKAN SENDIRI

OEM UNTUK JENAMAKAN SENDIRI GEL MANDIAN BIDARA TELAH DITUTUP
BORONG SHOWER GEL BIDARA ZIKIR / MENJENAMAKAN PRODUK SENDIRI.
MINIMUM BORONG KALI PERTAMA:

 - MIN 18 BOTOL

REPEAT ORDER:
- MIN 100 BOTOL

CAJ POS UTK MINIMUM 18 BOTOL:
*SEMENANJUNG SHJ
MENGGUNAKAN PERKHIDMATAN PENGHANTARN DOOR TO DOOR DALAM MASA 4 HARI PENGHANTARAN. (CAJ BERGANTUNG PADA LOKASI ANDA)

*SABAH & SARAWAK
MENGGUNAKAN PERKHIDMATAN PENGHANTARN DOOR TO DOOR DALAM MASA 4 -7 HARI PENGHANTARAN. (CAJ BERGANTUNG PADA LOKASI ANDA)
*CAJ PENGHANTARAN 100 BOTOL MENGGUNAKAN PERKHIDMATAN PENGHANTARN DOOR TO DOOR DALAM MASA 4 HARI PENGHANTARAN. (CAJ BERGANTUNG PADA LOKASI ANDA)

*TAWARAN TERHAD KEPADA YANG TERAWAL DAN SERIUS BERNIAGA SAHAJA. BERMINAT BOLEH ISI FORM DI ATAS. TERIMA KASIH.

INFO PRODUK SILA COPY PASTE LINK INI
http://cikguseri.blogspot.my/2015/06/borong-shower-gel-bidara-sidr-limau.html

Khamis, 10 September 2015

ESSENTIAL OIL SIDR BIDARA / PATI TULEN SIDR BIDARA BORONG


SERIEMAS ESSENTIAL OIL SIDR BIDARA
KELUARAN DUNIA SERI ANGGUN
RM55 /20ML
CALL / WA / TELEGRAM 0183719803

Daun bidara merupakan satu media terapi Ruqyah untuk pengubatan Islam berbentuk Syifa'. Dengan izin Allah SWT tentunya untuk mencegah dan menghalang gangguan makhluk halus / sihir yang terlindung dari pancaindera kita sepertimana yang dinyatakan dalam Hadis dan Al Quran. Serta kegunaannya daun bidara bersifat antiseptik untuk membersihkan kulit dan mencegah penyakit kulit seperti ekzema, kulit sensitif, dan sebagainya.

CARA MENGGUNAKANNYA:

1.Paling sesuai digunakan oleh perawat Islam bagi menambahkan tenaga diri untuk tujuan merawat.
2. Titiskan dalam air mandian bilasan terakhir anda beberapa titis mengikut pilihan hati anda., InsyaAllah.
*Sesuai bagi mandian ibu lepas bersalin serta bayi.
* Mandian bagi memulihkan semangat dan badan lesu akibat stress, terkena gangguan dan kemurungan hidup.
* Dapat menyegarkan badan agar dapat beribadat kerana Allah SWT
* Mandian untuk bakal pengantin
*Mandian bagi tujuan kesihatan, niat kerana Allah Taala.

*HARGA ADALAH TETAP WALAU DIBELI DALAM KUANTITI YANG BANYAK.
- harga yang diberikan adalah berkadaran dengan HAKIKAT PRODUK yang dihasilkan.
HAKIKAT PRODUK ini adalah daun sidr bidara Ziziphus Mauritiana yang dipetik oleh tangan dengan ucapan Bismillahhirrahmanirrahin dan diproses SECARA SAINTIFIK melalui mesin cold press (bukan dimasak dengan minyak kerana ada unsur api dan itu cuma cara rendaman daun sahaja dalam minyak)  dan seperti hakikat daun berwarna hijau, begitulah juga patinya. Sepertimana khasiat yang dinyatakan, itulah nilai seperti yang dinyatakan.
*Saya harap penulisan saya ini tentang khasiat serta manfaat tidak diplagiat oleh mana-mana pihak. Walaubagaimanapun, siapa saya untuk menghalang jenama lain untuk meniru penulisan saya serta terus mencetak pada botol gel mandian mereka. Saya halalkan, kerana semua ilmu adalah milik Allah SWT. Malah saya berasa gembira kerana penulisan saya mengenai khasiat serta cara pemakaian menyentuh hati mereka. Apa yang ditulis oleh saya dan cara pemakaian itu adalah melalui pengalaman, pemerhatian serta soal selidik dan sedikit kajian yang tak seberapa oleh saya sendiri. Seperti yang diberitahu, inilah bezanya produk buatan tangan (muslim handmade) yang dibuat ikhlas dari hati dan dimulai dengan Bismillahhirrahmanirrahimm..

p/s:Harapan Seri semoga usaha Seri menyediakan Pati Tulen Sidr Bidara ini dapat memberi manfaat kepada ramai orang tak kira beragama Islam atau mana-mana agama. Berkongsi sedikit, Seri dan suami memetik sendiri daun bidara ini dari permulaan penyediaan pati essential oil ini, proses memetik di seluruh negeri Selangor, kemudian dihantar ke makmal pemprosesan dengan menggunakan kaedah cold process, tanpa melibatkan alkohol atau solvent pelarut supaya herbs compound adalah benar benar tulen. Paling terasa sepanjang proses penyediaan pati bidara ini, Seri tengah sarat mengandung. Dengan pelbagai dugaan, akhirnya pati siap diproses. Keesokan pati ini siap, seri terus melahirkan bayi perempuan. Itulah pengalaman dan sejarah penghasilan pati bidara essential oil ini yang Seri tak akan lupakan. Sesungguhnya percaturan Allah SWT ini begitu indah, setiap dugaan, cacian hinaan, fitnah dibalas dengan sesuatu yang sungguh manis yang Seri sendiri tak terfikirkan. Maka lahirlah pati ini dengan penuh kasih sayang. Harap bermanfaat.

*mohon jangan tanya pati bidara sidr di luar sana kenapa berminyak warna kuning dan sebagainya. Wallahulam. sebaiknya anda rujuk kepada penjual tersebut.

Khamis, 13 Ogos 2015

PURE 100% ESSENTIAL OIL/ EKSTRAK TULEN / PATI TUMBUHAN

SAYA JUGA MENJUAL FORMULA YANG TELAH DIBLEND UNTUK DIGUNAKAN SEBAGAI BAHAN AKTIF SABUN/ LOSYEN KRIM ANDA. Semua Formula ini adalah essential oil yang terdiri daripada buah -buahan dan tumbuhan sahaja. Selamat untuk kulit. BUKAN bahan kimia sintetik. Semua ekstrak buah dan tumbuhan sahaja. LIMITED STOCK sahaja.

FORMULA BLENDED ESSENTIAL OIL

RM55 /30 ML
RM28/ 10 ML


1. Basic Vitamin C -Formula Basic Skin untuk tegangkan kulit, memutihkan dan anti kedut.

2. Whitening - Memutihkan kulit sahaja. 

3. Firming - Menganjalkan kulit

4. Kuasa Lelaki - untuk kesihatan lelaki secara menyeluruh

5. Anti Wrinkle - Anti Kedut. Untuk golongan yang belum berkedut.

6. Slimming - Untuk menguruskan badan. Melancarkan darah dengan memecahkan selulit.

7. Anti nyamuk - Repellent nyamuk.

8. Pati Tulen Bidara - Frekuensi untuk repellent gangguan makhluk halus, saka, jin dan penebat sihir InsyaAllah.


Use of Essential Oil
Pure Essential Oil perform good miracle results for skin medication, such as whitening, lifting, firming, anti aging, anti acne and more.
Example : Lemon and citrus essential oil are perform good whitening results. You can apply our Lemon Essential Oil to testify the miracle results immediately.
Safety of Essential Oil
All our Pure Essential Oil are safe to apply on all skin type directly, it will not create irritation to skin. ( Note : Pure Essential Oil should not harmful to skin, because it make by pure natural herbs and fruits. Example : Lemon Essential Oil from fresh lemon skin will not create irritation to skin. )

BENEFITS OF ESSENTIAL OILS & HOW TO USE

Geranium Essential Oil
helps to firming up skin texture, just mix our Pure Geranium Essential Oil into fine white sugar or brown sugar, gently scrub your face and body then rinse off, you will get immediate skin firming results.

Grapefruit Essential Oil 
helps to face firming and body slimming, just mix our Pure Grapefruit Essential Oil into fine white sugar or brown sugar, gently scrub your face and body then rinse off, you will get immediate face lifting and body slimming results.

Kaffir Lime Essential Oil 
helps to deep cleansing and refreshing skin texture, just mix our Pure Kaffir Lime Essential Oil into fine white sugar or brown sugar, gently scrub your face and body then rinse off, you will get immediate deep cleansing and refreshing results.

Lemon Essential Oil 
helps to whitening and brighter skin texture, just mix our Pure Lemon Essential Oil into fine white sugar or brown sugar, gently scrub your face and body then rinse off, you will get immediate skin whitening results.

Lavender Essential Oil
helps to relaxing and healing your soul, just mix our Pure Lavender Essential Oil into fine white sugar or brown sugar, gently scrub your face and body then rinse off, you will get immediate relaxing and healing results.

Lemon Balm Essential Oil 
helps to anti acne and cleansing oily skin, just mix our Pure Lemon Balm Essential Oil into fine white sugar or brown sugar, gently scrub your face and body then rinse off, you will get immediate deep cleansing results.

The Tea Tree Oil
that we offer is extracted from Melaleuca alternifolia of the Myrtaceae family. This oil is one of the most used essential oils and there are many who have been benefited by its wonderful healing properties.

Chamomile 
has been used for centuries in teas as a mild, relaxing sleep aid, treatment for fevers, colds, stomach ailments, and as an anti-inflammatory, to name only a few therapeutic uses. Chamomile may be used internally or externally. Extensive scientific research over the past 20 years has confirmed many of the traditional uses for the plant and established pharmacological mechanisms for the plant's therapeutic activity, including antipeptic, antispasmodic, antipyretic, antibacterial, antifungal, and anti-allergenic activity.

Osmanthus Flowers
* Dispels cold and dampness in the body.
* Wonderful for treating colds, they can get decrease the mucus caused by inflamed lungs and reduce coughing.
* Improves overall lung health.
* Treats menstrual pain, as well as regular stomach pain.
* Treats tooth aches
* Warms stomach, improves digestion, treats intestinal diseases and reduces the amount of stomach gas.
* Used to tranquilize an active liver.
* Removes many toxins from the body.
* Brilliant for enhancing eyesight, reducing bad breath and moisturizing the skin.
* Lastly, it’s a great thirst quencher.


Essential Oils And Natural Plants for Mosquitoes Repellents.
It is simple to use natural plants and essential oils performing effective for Mosquitoes Repellents in Malaysia.
Recommended plants for Mosquitoes Repellents :
1. Tea Tree
2. Green Wood
3. Lemon Geranium
4. Citronella Java
5. Rosemary

Recommended Essential Oils for Mosquitoes Repellents :
1. Tea Tree Essential Oil
2. Green Wood Essential Oil
3. Lemon Geranium Essential Oil
4. Citronella ( Java Citronella ) Essential Oil
5. Rosemary Essential Oil
6. Eucalyptus Essential Oil

Thyme 
is an herb from the mint family.
to help treat acne and high blood pressure.

 Thyme is known for its antibacterial properties and might have a future as an acne-fighting ingredient.

Thyme to Stop Coughing

Thyme to Boost your Immunity
packed with vitamin C and is also a good source of vitamin A. If you feel a cold coming on, thyme can help get you back in shape.

Thyme to Disinfect
Mold

Essential oil of thyme and thymol holds many fungicidal properties.
Thyme to Get Rid of Pests
Thymol is also an ingredient of many pesticides — both outdoor and indoor — and is commonly used to target bacteria and viruses, as well as rats, mice, and other animal pests.

A recent study shows that thyme extract can repel mosquitoes, but growing it in your garden isn’t enough. In order to get the best pest-fighting results, rub thyme leaves between your hands to release the essential oil.

Thyme for Good Smells
Organic and all-natural skin care products can now be found at most retailers, and many contain thyme.

Thanks to its antiseptic and anti fungal properties, it is a common ingredient in mouthwash. Thyme is also a popular ingredient in natural deodorants and is often included in potpourri.


 

Khamis, 9 Julai 2015

RESIPI SABUN ALOE VERA / DIY SABUN ALOE VERA / BUAT SENDIRI SABUN HANDMADE


Pernah tak terfikir setulen manakah produk-produk berasakan aloe vera yang ada dipasaran? Berkemungkinan produk berasakan aloe vera yang sedia ada dipasaran tidak setulen mana yang kita sangkakan . Zaman sekarang ini pengguna mahukan produk yang mereka gunakan itu tulen seperti yang diwar-warkan di diklan-iklan tertentu . Jika mahu ketulenan dalam produk yang digunakan , apakata anda mencuba sendiri dan hasilkan sendiri  produk 'handmade' berasaskan aloe vera di rumah . Ok seri share resipi nya harap2 berguna buat anda.

RESIPI SABUN ALOE VERA (untuk hasilkan 5ps sabun aloe vera)
  •  250gm Glycerin Soap Base = RM 10
  •  5pcs Mould/Acuan Silikon = RM 32.50
  •  EO Aloe Vera  =RM35/30ml (promosi!)
  •  20gm Madu
  •  3 Titik Pewarna hijau atau warna yang disukai = RM18/10ml

    Jumlah kit : RM 95.50
    Termasuk Poslaju : RM 100
Cara-cara:
  1. Potong dadu Glycerin Soap Base .
  2. Cairkan menggunakan teknik double boiler .
  3. Setelah semua Glycerin cair , padamkan cooker .
  4. Masukkan madu dan kacau cepat cepat sebelum glycerin menjadi keras. Titiskan EO Aloe Vera dan pewarna . Kacau sehingga bercampur baik .
  5. Tuang ke dalam acuan silikon . Tunggu sehingga sabun keras. Sabun akan keras dalam masa sejam.
  6. Anda boleh terus menggunakannya setelah sabun keras. Wah best kan.
P/s: jika anda ingin menambah aroma pada sabun anda, boleh juga campurkan FRAGRANCE OIL dalam reipi yang diberikan ini. Boleh view katalog FO seri dalam entri post sebelum ini. Pilih bauan apa yang anda inginkan.

Bagaimana ? mudah kan ? Selamat mencuba !
Bahan-bahannya boleh didapati di :
Dunia Seri Anggun ,
Shoplot 1-15 , Jalan Pandan Prima 2 ,
Dataran Pandan Prima ,
55100 Kuala Lumpur .
@
Boleh terus hubungi :
018-3719803

 ALOE VERA

Antara manfaatnya:
1. Ia merawat selaran matahari. Aloe vera membantu dengan sinaran matahari melalui aktiviti penyembuhan yang kuat di peringkat epitelium kulit, lapisan sel-sel yang meliputi badan. Ia bertindak sebagai lapisan perlindungan pada kulit dan membantu mengisi semula kelembapan.

2. Ia bertindak sebagai pelembap. Aloe vera melembapkan kulit tanpa memberikan rasa berminyak, jadi ia sesuai untuk sesiapa yang mempunyai kulit berminyak. Membantu melindungi kulit daripada kering dan juga membantu menghilangkan kesan-kesan luka kecil .

3. Ia merawat jerawat. Aloe vera gel mengandungi dua hormon: auksin dan Gibberellins. Kedua-dua hormon menyediakan penyembuhan luka dan anti-radang yang boleh mengurangkan keradangan kulit. Giberellin dalam lidah buaya bertindak sebagai hormon pertumbuhan merangsang pertumbuhan sel-sel baru. Ia boleh menyembuhkan kulit dengan cepat dan secara semula jadi dan juga dapat mengurangkan parut.

4. Melawan penuaan. Semakin meningkat usia kita, semua orang mula bimbang tentang kemunculan garis-garis halus dan hilangnya keanjalan pada kulit mereka. Daun aloe Vera mengandungi pelbagai jenis antioksidan termasuk, beta karotena, vitamin C dan E yang dapat membantu meningkatkan ketegangan semula jadi kulit dan mengekalkan kulit kering.

5. Ia mengurangkan kesan stretch mark selepas bersalin. Aloe Vera gel boleh membantu menyembunyikan stretch mark dengan menyembuhkan kesan regangan dan luka-luka kecil akibat regangan.

6. Diperkaya dengan nutrien untuk kesihatan yang baik. Bahan pepejal mengandungi lebih daripada 75 nutrien yang berbeza termasuk vitamin, mineral, enzim, gula, anthraquinones atau sebatian fenolik, lignin, saponin, sterol, asid amino dan asid salisilik.

7. Ia membantu melegakan ulser.

Rabu, 8 Julai 2015

PURE ESSENTIAL OIL PEPPERMINT / PATI TULEN PUDINA / EKSTRAK PUDINA

PURE ESSENTIAL OIL PEPPERMINT / PUDINA
RM18/10ML
RM35 / 30ML
RM135/ 250ML

Pudina atau nama saintifiknya Mentha Pipenta dikenali mempunyai pelbagai khasiat untuk kesihatan terutama daunnya. Dengan sifat antiseptik, antiparasit dan antivirus. Daun pudina baik untuk mengurangkan masalah ketidakhadaman, sakit kepala, jerawat, masalah mulut, asma, masalah haid wanita dan mengurangkan masalah kemurungan. Tidak hairanlah apabila pudina banyak digunakan dalam ubat gigi, ubat batuk dan ubat kumur untuk penjagaan harian.

See more at: http://www2.hmetro.com.my/articles/9khasiatherbatradisional/Article#sthash.bHb4Riz2.dpuf
Sent from my iPhone

ESSENTIAL OIL LIMAU PURUT / KAFFIR LIME

COSMETICS FRAGRANCE OIL / PEWANGI SABUN KOSMETIK / AROMATHERAPHY OIL

I supply safe cosmetics fragrance for soaps , gels and cosmetics products.

Fragrance Oil made from natural aromatic compound and synthetic
fragrance materials safe for direct skin application and without harmful chemicals and will not cause headache or dizziness.
It is suitable for Muslims products because there are no non halal substitute were used. We can get you a HALAL JAKIM 's certification for certain minimum's order.

* LEMON FRAGRANCE AROMA OIL
RM 18/10ML
RM 30/ 30ML
RM 125/ 250ML

LEMON BENEFITS:
Lemon aroma fragrance has an uplifting effect &
promote well being:
Improved concentration
Enhanced awareness
Improved mood
Increased energy
Decreased psychological distractions and fatigue
Reduced stress / anxiety / nervousness / tension
Helps refresh the mind and remove negative feelings
Helps alleviate symptoms of insomnia while enhancing the body's ability to sleep more restfully

HOW TO USE:
1. Used in a vaporizer, in the bath, or as an ingredient in aromatherapy products.
2. Used for skincare products like a baby products,soaps, lotions, face creams, mist
and gels and bath products.

Sent from my iPhone

Isnin, 6 Julai 2015

Cosmetics Ingredients / Raw Material for soaps , shower gel , lotion , perfume and cream. Chemical supplier from Malaysia.

Cosmetics Ingredients / Raw Material for soaps , shower gel , lotion , perfume and cream. Chemical supplier from Malaysia.


 Transparent glycerine soap base
 This soap base is made from glycerin that has been extracted from pure coconut oil. The glycerin is distilled and deodorized twice, for a clear bar of soap that can be scented to suit your personal task.

RM15.90/kg min order 5kg
RM14.00/kg min order 10kg

CAJ PENGHANTARAN KE SABAH DAN SARAWAK BAYAR PADA PENGHANTAR KETIKA BARANG SAMPAI

 Opa white glycerine soap base 
The soap base is made from glycerin that has been extracted from pure coconut oil. The glycerin is distilled and deodorized twice, for a clear bar of soap that can be scented to suit your personal task.

RM15.90/kg min order 5kg
RM14.00/kg min order 10kg



EMULSION :

1. Bee wax (refined) RM 38/500gm

2. Shea Butter (refined) RM68/500gm

SOAP BASE :

Liquid soap base (betaine) RM18/per litre

Creamy soap base (coconut paste) RM30/500gm

Vegetable Glycerine 99.5% USP RM28/1 litre

OILS :

Isopropyl Palmitate (IPP) RM22/1 Litre
Palm Carrier Oil ( Jernih dan ringan, tak melekit) RM22/1 litre

PRESERVATIVE:

DMDM RM28/500ml

CARA ORDER ONLINE:
1. isi form di atas web ini.
2. copy item yang ingin di order dan paste kat ruangan ORDER ITEM
3. setelah paste semua order yang diingini, click SUBMIT.
4. saya akan reply menggunakan whatsapp / sms / telegram dengan amaun termasuk poslaju.
5. jika setuju dan confirm, bayar dan bagi resit pembayaran.
6. item akan dihantar dalam masa 3 hari.

CONTACT 0183719803

Selasa, 23 Jun 2015

INFO GEL MANDIAN SIDR BIDARA LIMAU PURUT / BIDARA AURA SYIFA ZIKIR KELULUSAN KKM / BIDARA ORI TULEN


SERIEMAS SHOWER GEL SIDR BIDARA
AURA SYIFA ZIKIR 
BERDAFTAR KKM
RM 38 botol besar 500ml
tak termasuk poslaju 
HOTLINE CALL / WA / TELEGRAM +60102209665


Gel Mandian Sidr Bidara Syifa' dengan Aromaterapi Limau Purut Dunia Seri Anggun WANGI dan SANGAT WANGI  kini dengan FORMULA BARU yang dipertingkatkan bagi melembapkan kulit (ekstrak susu kambing)  dan perlindungan daripada sinaran UV. Dengan rangkaian aromaterapi terbaru iaitu LIMAU PURUT.

Walaupun seri hasilkan GEL MANDIAN BIDARA ini TANPA menggunakan MENTHOL, tetapi pelanggan tetap merasai kesegaran dari kesegaran limau purut.

Jom tengok khasiat essential oil BIDARA dan LIMAU PURUT yang menjadikan gel mandian  ini
istimewa:

1.Paling sesuai digunakan oleh perawat Islam bagi menambahkan tenaga diri untuk tujuan merawat.
2. Sesuai bagi mandian ibu lepas bersalin serta bayi.
3. Mandian bagi memulihkan semangat dan badan lesu akibat stress, terkena gangguan dan kemurungan hidup.
4. Dapat menyegarkan badan agar dapat beribadat kerana Allah SWT
5. Mandian untuk bakal pengantin
6. Mandian bagi tujuan kesihatan, niat kerana Allah Taala.
7. Sebagai ikhtiar untuk mendapatkan zuriat, dengan menjadikan mandian bidara hari-hari.

DAUN BIDARA
Ada disebutkan dalam hadis dan Al Quran, membuatkan seri terfikir untuk jadikan shower gel bagi memudahkan umat Islam menggunakannya.


Surat AS-SABA ayat 16, ”Kami ganti kedua kebun mereka dengan dua kebun yang ditumbuhi (pohon-pohon) yang berbuah pahit, pohon Atsl dan sedikit dari pohon sidr.”(Q.S. As-Saba,16).

Surat Al-Waqi’ah ayat 28 , "Berada di antara pohon bidara yang tidak berduri.” (Q.S. Al-Waqi’ah,28).

Ibnu Katsir saat menafsirkan surah al-Baqarah, ayat 102 yang bercerita mengenai fitnah syaitan kepada nabi Sulaiman menyebutkan bahwa untuk mengubati sihir, sebaiknya kita mengambil 7 helai daun bidara, kemudian ditumbuk halus, lalu dicampurkan tumbukan daun tersebut dengan air, dan dibacakan ayat kursi.

Air tersebut dipakai untuk mandi, maka mudah-mudahan akan sembuh sihirnya.
berkhasiat sebagai antiseptik membunuh bakteria sekaligus juga sebagai haruman yang dapat menghilangkan bau busuk.

Daun bidara merupakan satu media terapi Ruqyah untuk pengubatan Islam berbentuk Syifa'. Dengan izin Allah SWT tentunya untuk mencegah dan menghalang gangguan makhluk halus / sihir yang terlindung dari pancaindera kita sepertimana yang dinyatakan dalam Hadis dan Al Quran. Serta kegunaannya daun bidara bersifat antiseptik untuk membersihkan kulit dan mencegah penyakit kulit seperti ekzema, kulit sensitif, dan sebagainya.

Limau purut mengandungi bahan aktif berubat seperti anti hysteria, anti tumor, pencuci asli, anti septic, anti bacteria dan banyak lagi. Dengan memasukkan pati minyak limau purut dalam gel mandian ini dapat menghilangkan bau badan serta melembutkan kulit. Bauan dari limau purut juga boleh meningkatkan kesegaran badan, dan bau nyaman disekeliling ruang dalam rumah atau pejabat.

*UNTUK PEMBELIAN, sila isi form di atas.

PENGELUAR / PENGEDAR:
DUNIA SERI ANGGUN (002110641P)
NO LESEN: L0051538-3 1-15
JLN PANDAN PRIMA 2,
DATARAN PANDAN PRIMA,
68000 AMPANG TEL: +60 18 371 9803

Carian:
BIDARA SYIFA' DARULSYIFA' AROMATERAPI SHOWER GEL MANDIAN BIDARA BIDARA WASH HANDMADE NATURAL ORGANIC BOTANICAL WHITE CHAMPAKA CEMPAKA PUTIH WHITE MAGNOLIA SAFE MURAH DI PASARAN TERMURAH  JENAMA SENDIRI REBRANDING OEM PRODUK SENDIRI AURA MISTIK SPA BORONG HOUSE OF BIDARA: PRODUK SIDR BIDARA SERIEMAS KELUARAN DUNIA SERI ANGGUN / ESSENTIAL OIL SIDR BIDARA / SHOWER GEL / GEL MANDIAN / LOTION / LOSYEN BIDARA ARGAN / FEMININE WASH BIDARA SIREH EMAS / AROMA AIR FRESHNER SPRAY BIDARA / MINYAK ANGIN AROMATERAPI BIDARA / KRIM SEGAR KULIT KEPALA BIDARA ARGAN / HANDMADE PRODUCTS / SIDRA CARE / CLEAN BEST

Sabtu, 23 Mei 2015

HOUSE OF LULUR: LULUR BADAN ORGANIK SERIEMAS / ORGANIC BODY SCRUB / LULUR BERAS PANGGANG PULUT HITAM ASLI / TRADISIONAL LULUR / BORONG LULUR / RUNCIT / OEM / JENAMAKAN SENDIRI PRODUK SPA / MURAH BORONG LULUR BERKUALITI / EJEN LULUR DIPERLUKAN

Kat Malaysia ni, susahnya nak cari lulur asli organik, kebanyakan lulur datang dari negara jiran. Disebabkan faktor ini, mendorong saya membeli mesin menghasilkan lulur. Now happy sebab boleh hasilkan lulur sendiri seperti yang saya kehendaki. Bahan lulur:

- beras panggang, pulut hitam, ekstrak herba terpilih, essential oil.

* akan datang saya upload feedback customer yang telah menggunakan lulur dan menjenamakan sendiri produk lulur buatan tangan dan mesin ni (hihi). Setakat ini 100% memberi feedback, menanggalkan daki, halus, lembut, wanginya!!! Saya ingin menambah, penggunaan yang kerap membuatkan kulit gebu.

ORGANIC LULUR BERAS PANGGANG SERI ROSE /
ORGANIC LULUR BERAS PANGGANG LAVENDER /
ORGANIC LULUR BERAS PANGGANG JASMINE
  • Menanggalkan daki
  •  mengurangkan selulit
  •  mewangikan badan dan ketiak
  • mengurangkan gatal 
  • memutihkan kulit
  • menghalus dan gebukan kulit
ORGANIC AROMATIC COFFEE
  • MENGURANGKAN SELULIT
  • Mencerahkan warna kulit
  • Mengurangkan stress dengan bauan kopi yang manis
  • Menegangkan kulit

ORGANIC WARM GINGER / BALINESE BOREH / JAVANESE
  • Membuang angin 
  • Menghangatkan badan
  • meningkatkan metabolisme
  • Menyegarkan badan yang letih
ORGANIC SWEET MANGOSTEEN
  • Mencerahkan kulit
  • Menggebukan kulit
  • Mengurangkan jerawat
  • Menghaluskan kulit
ORGANIC SWEET GREENTEA
  • Mencerahkan kulit
  • Melicinkan kulit
  • Memudarkan parut
  • Menghaluskan kulit
ORGANIC OAT RICE GOAT'S MILK
  • Mencerahkan kulit
  • Melembapkan kulit
  • Memudarkan parut
  • Meratakan warna kulit  
HARGA JUAL: RM 20/ 100GM
HUBUNGI DUNIA SERI ANGGUN 0183719803

HARGA BORONG / REBRANDING : sila isi borang di sebelah kanan blog ini dan click SUBMIT FORM. ATAU email kepada duniaserianggun@yahoo.com untuk permohonan harga borong atau OEM.

Khamis, 7 Mei 2015

BIDARA: SIDR


Pokok Bidara merupakan pokok yang malar hijau yang tumbuh di selatan Asia. Pokok Bidara atau nama saintifiknya Z. mauritiana merupakan sejenis pokok renek malar hijau atau pokok kecil berduri, dengan ketinggian sehingga 15 meter, dengan batang 40 cm atau lebih diameter; rimbunan daunnya merebak; duri stipular dan banyak dahan yang rendang. Buahnya memiliki pelbagai bentuk dan saiz yang berbeza-beza. Ia mungkin berbentuk bujur, obovate, lonjong atau bulat, dan ada yang boleh mencecah sehingga 1-2.5 inci (2.5-6.25 cm) panjang, bergantung kepada jenis. Isinya putih dan rangup. Apabila mengkal sedikit, buahnya adalah berair dan mempunyai bau yang menyenangkan. Kulit buah Bidara adalah licin, berkilat, nipis tetapi padat.

Pokok Bidara paling biasa ditemui di kawasan tropika dan sub-tropika. Ia berasal dari Afrika ia kini tersebar secara meluas di rantau tropika dari India untuk Afghanistan dan China , dan juga dari Malaysia dan ke Australia dan di beberapa kawasan Pasifik . [1] Ia mampu membentuk semak tebal dan menjadi invasif di sesetengah kawasan, termasuk Fiji dan Australia dan telah menjadi rumpai yang serius alam sekitar di Australia Utara. Ia merupaan pokok yang cepat berkembang dengan jangka hayat yang sederhana, yang cepat tumbuh dan boleh mencapai sehingga 10-40 kaki (3 hingga 12 m) tinggi.
  
Kegunaan

Daun pokok bidara selalu digunakan ketika memandikan jenazah bagi orang Islam. Selepas menghilangkan najis dari tubuh mayat, jenazah akan dimandikan tiga kali. Mandian pertama ialah dengan air yang dicampur daun bidara. Penggunaan daun bidara itu bukan merupakan kepercayaan tradisi sebaliknya sunah daripada Rasulullah sendiri.
Daunnya juga disunatkan untuk digunakan ketika mandi wajib bagi wanita yang baru suci daripada haid. Dari ‘Aisyah Radhiyallahu ‘Anha bahawa Asma’ binti Syakal Radhiyallahu ‘Anha bertanya kepada Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi wa Sallam tentang mandi haidh, maka beliau bersabda (maksudnya):
“Salah seorang di antara kalian (wanita) mengambil air dan sidrahnya (daun pohon bidara) kemudian dia bersuci dan membaguskan bersucinya, kemudian dia menuangkan air di atas kepalanya lalu menggosok-gosokkannya dengan kuat sehingga air sampai pada kulit kepalanya, kemudian dia menyiramkan air ke seluruh badannya, lalu mengambil sepotong kain atau kapas yang diberi minyak wangi kasturi, kemudian dia bersuci dengannya. Maka Asma’ berkata: “Bagaimana aku bersuci dengannya?” Beliau bersabda: “Maha Suci Allah” maka ‘Aisyah berkata kepada Asma’: “Engkau mengikuti (mengusap) bekas darah (dengan kain/kapas itu).” (Hadith Riwayat Muslim)

GALERI GAMBAR HIASAN:




Khamis, 5 Mac 2015

PEMBEKAL BORONG PRODUK SPA / BORONG LULUR / AROMATHERAPHY BARANGAN UNTUK SPA BAHAN MENTAH SABUN / KRIM / RAW MATERIAL FOR SOAP / HANDMADE CREAM / DIY / BORONG / PEMBEKAL BARANG SPA / SCRUB / LULUR / AROMATERAPHY ESSENTIAL OIL / EKSTRAK HERBA TULEN HALAL SUCI

SENARAI PEWANGI DALAM SABUN / MINYAK AROMATIC OIL / AROMA / AROMATHERAPHY / FRAGRANCE OIL

FRAGRANCE OIL / AROMA OIL
RM15/ 10 ML
- semua jenis fragrance pewangi ni atau orang yang baru buat sabun ni panggil essential oil harga adalah rm15/10ml seperti gambar di bawah ni:



quality, concentrated, Cosmetic Fragrance Oils are formulated to be safe for use on the skin.
Our Cosmetic Fragrance Oils will not cause seizing in CP / melt & pour soap and are not drying to the skin. They work well in soaps, lotions, creams, powders, balms, oils and scrubs.

- Kegunaan spa :
* titis dalam mandian susu / mandian herba / sauna / mandi bunga / mandi aroma
 * sebagai burner di spa. Haruman.

BERIKUT DI BAWAH NI SENARAI LIST Untuk SPA BORONG / PEMBUAT SABUN / KRIM DAN LOSYEN UNTUK PEK YANG LEBIH JIMAT DAN MURAH SAMAADA 30ML / 250ML
BAHAN MENTAH / RAW MATERIAL / EKSTRAK HERBA / UNTUK SABUN DAN GEL MANDIAN / KRIM

- Membekal bahan mentah / ekstrak herba terpilih yang 100% asli, borong minyak aromatheraphy untuk pembuat sabun , krim atau produk spa.

Serbuk herba pure 100%:

- liquid delima extract
RM7/ 50ml

- serbuk susu kambing
RM7/ 20gm

-serbuk mutiara - utk cream/ sabun
RM 20/20gm
RM 40/ 50gm

- serbuk manjakani utk sabun
RM 40/ 100gm

- serbuk kayu manis
RM 10/100gm

- serbuk halia
RM12/100gm

- serbuk pucuk betik
RM16/ 100gm

- serbuk gelenggang
RM18/ 100gm

- serbuk sireh
RM20/ 100gm

Serbuk pegaga
RM18/ 100gm

HERBA KERING

Rose Bud
- 80gm

Bahan aktif semulajadi / kimia selamat utk kulit utk buat sabun/ krim:
- liquid delima extract
RM7/ 50ml

- serbuk susu kambing
RM7/ 20gm

- face cream base
RM100/1kg

- serbuk marine collagen - utk sabun/ cream
RM10/10gm
RM 30/ 50gm

- serbuk papaya enzyme
RM 25/20gm
RM 55/50gm

- serbuk UV Milk Powder
RM 15/ 50gm

- Glutathione cystein
RM 180/ 100gm

- liquid buah delima extract
RM7/ 50ml

-serbuk mutiara - utk cream/ sabun
RM7/ 5gm - NOt available dah sbb sume suke beli 20gm aje
RM 20/20gm
RM 40/ 50gm

Pengawet untuk sabun:
Hydantoin liquid WO paraben
RM7/ 50ml



HARGA SERBUK HERBA ORGANIK BUNGA:

Organic Rose Powder/Serbuk Mawar - RM45/ 100gm
Rose Powder is made with the finest roses, rose petal powder contains a  myriad of naturally occurring components that make it an excellent benefits to any skin care regimen. Rose Petal Powder is usually combined with other herbal ingredients or used with clays to create a range of beneficial treatments for toned and glowing skin. Rose powder is suitable for all skin types, especially sensitive and mature skin.

 How To Use Rose Powder

Using rose petal powder and pure Amla powder together creates a masks that both rejuvenates and tones skin.
Using pure multani and rose powder together creates a mask that will clean deep and refresh the skin.
Neem and rose will address oily skin issues without stripping the skin.
Add rose petal powder to your bath for skin that feels refreshed and glows.
It moisturizes your skin, and is good for sensitive skin
It is a natural skin toner
It rejuvenates after  a stressful day
It cleanses skin

Organic Lavender Powder / Serbuk Lavender - RM40 / 100gm
Lavender mengandung Linalool asetat yang mampu mengendorkan dan melemaskan sistem kerja urat-urat syaraf dan otot-otot yang tegang. Juga dapat menghaluskan kulit terbakar, bekas luka atau terkelupas.
 The use of Lavender goes back thousands of years, with the first recorded uses by the Egyptians during the mummification process. Both the Greeks and the Romans had many uses for it, the most popular being for bathing, cooking, as an ingredient in perfume, healing wounds, and as an insect repellant. Lavender was used as an after-bath perfume by the Romans, who gave the herb its name from the Latin lavare, to wash.

Organic Jasmine Powder / Serbuk Melur - RM45 / 100gm

Jasmine is botanically known as Jasminum officinale var. grandiflorum, and the plant belongs to the Oleaceae faily of herbs that are also known as the Olive family.

Jasminecontains the following components - Pyrridine alkaloids, Volatile oil, etheric oil, benzilic acetate, jasmon, benzilic alcohol, linalcohol and indole. These chemicals give Jasmine its aphrodisiac and other health related benefits.

Jasmine is alos used as a skin tonic as it has the power to calm skin afflictions due to itching, dermatitis, sunstroke and even leprosy. The herb can be used to resolve dry and sensitive skin conditions. The herb when applied externally helps in increasing skin elasticity and in removing stretchmarks.

NO.UNTUK BANTUAN SAHAJA 0162079665

SEMUA ORDER HENDAKLAH MELALUI CARA ISI BORANG ORDER DI ATAS

SEMUA ORDER JUGA AKAN DIPOS 3-4 HARI SELEPAS PEMBAYARAN DITERIMA.

 *SESETENGAH RAW MATERIAL PERLU DISEDIAKAN / SENTIASA KEHABISAN STOK. JIKA ANDA PERLUKAN DENGAN CEPAT, MOHON BUAT PEMBAYARAN TERLEBIH DAHULU DAN RAW MATERIAL AKAN DISEDIAKAN SECEPAT MUNGKIN.

Rabu, 11 Februari 2015

SABUN RESDUNG BADAN HERBA UNTUK OEM /  REBRANDING / DIJENAMAKAN SENDIRI

- dihasilkan dari bahan alami semulajadi buatan tangan
- ramuan herba terpilih mebantu:

- menghilangkan gatal -gatal di hidung dan di kawasan muka.
- bersin di waktu pagi berkurangan.
- mengurangkan gejala-gejala resdung


Sample sabun adalah dicaj RM18 sebiji.

Min order untuk dijenamakan sendiri adalah 50pcs sahaja
Serious buyer boleh call +60183719803
 ATAU
 Ke lokasi saya di:

SPA DUNIA SERI ANGGUN
1-15 JALAN PANDAN PRIMA 2,
DATARAN PANDAN PRIMA 55100 KL

(SHOPLOT LUAR TESCO AMPANG KL)
SEBARIS DENGAN BAGUS BAKERY

SABUN MUTIARA COLLAGEN UNTUK OEM / REBRANDING / DIJADIKAN JENAMA SENDIRI

SABUN MUTIARA COLLAGEN

- dihasilkan dari bahan alami semulajadi buatan tangan
- ramuan Serbuk Mutiara Asli membantu:

-  menstimulasi kolagen sehingga kulit  tetap lembap, halus, dan kenyal.
 - membantu menghilangkan noda hitam pada kulit wajah, meningkatkan proses regenerasi sel kulit,   dan membuat kulit tampak cerah
- memperhalus tekstur kulit yang cenderung kusam dan kasar.

Sample sabun adalah dicaj RM25 sebiji.

Min order untuk dijenamakan sendiri adalah 50pcs sahaja
Serious buyer boleh call 0102209665
 ATAU
 Ke lokasi saya di:

SPA DUNIA SERI ANGGUN
1-15 JALAN PANDAN PRIMA 2,
DATARAN PANDAN PRIMA 55100 KL

(SHOPLOT LUAR TESCO AMPANG KL)
SEBARIS DENGAN BAGUS BAKERY

Selasa, 23 Disember 2014

DOORGIFT MURAH / DOORGIFT / DOORGIFT MURAH DAN CANTIK / FROM RM1.50 / DOORGIFT KAHWIN / HOMEMADE DOORGIFT/ DOORGIFT VIP / WEDDING DORGIFT / DOORGIFT SABUN / DOORGIFT SABUN AROMATERAPI /DOORGIFT SABUN WANGI / DOORGIFT WANGI / HANDMADE DOORGIFT / DOORGIFT BERTUNANG / EVENT

MEMANG MURAH FROM RM1.50 - RM 2.50 

DOORGIFT SABUN AROMATERAPI:
-doorgift yang sudah dikotakkan seperti dalam gambar dan dihiasi tali reben.

500pcs ke atas - RM 2.00/pc
400 pcs - RM 2.10/pc
300 pcs - RM 2.20 / pc
200 pcs - RM 2.30 / pc
100 pcs - RM 2.50 / pc
 

Ukuran bekas kotak doorgift ini 6.5cm x 6.5cm x 3.5cm. Berat anggaran 40gm. Memang sesuai untuk dijadikan doorgift untuk majlis yang indah.

Ada 4 haruman & 4 warna  yang pasti membuatkan anda gembira:

1. Apple Blossom - hijau
2. Lily of the valley - biru
3. Sweet Grape - Purple
4. Geranium rose - Merah

Apalagi jom tempah!! Call 0102209665 untuk tempahan.






Jika anda bercadang untuk menghiasnya sendiri, boleh dapatkan loose pcs sabun ini. Minimum order adalah 100pcs. saiz sabun 4cm x 4 cm x 2.5 cm.  Pilih antara 4 haruman yang anda kehendaki. Harga seperti berikut:

500 pcs ke atas - RM 1.50 /pc
400 pcs - RM 1.60 / pc
300 pcs - RM 1.70 / pc
200 pcs - RM 1.80 / pc
100 pcs - RM 1.90 / pc



CARA ORDER:

1. ISI BORANG 'ORDER FORM' DI SEBELAH KANAN BLOG INI / TELEFON 0183719083 UNTUK ORDER.

2. ORDER  DISIAPKAN 7 HARI DARI TARIKH PEMBAYARAN.

3. CONFIRM ORDER HANYA DENGAN BAYARAN PENUH SAHAJA.

4. PICK UP ORDER DI KEDAI SAYA YANG BERALAMAT DI:

SPA DUNIA SERI ANGGUN
1-15  , JALAN PANDAN PRIMA 2
DATARAN PANDAN PRIMA
55100 KL

5. JIKA TAK DAPAT PICK UP SENDIRI, CAJ POS PERLU DIBAYAR.

SHOPLOT LUAR TESCO AMPANG KL. NEXT TO PETRONAS MRR2 AMPANG.

Khamis, 18 Disember 2014

KELAS SABUN HOMEMADE MELT & POUR NATURAL SOAP DI KUALA LUMPUR / KELAS SABUN HERBA / ARGAN SOAP / SABUN AROMATERAPI / SABUN LULUR

Ramai kawan-kawan bertanyakan jika seri ada buat kelas sabun atau tidak. Iye now seri buka kelas untuk buat sabun Natural Soap 100% Plant Base. Teknik Melt n Pour. Kelas setiap hari Sabtu / Ahad. Seperti berikut: Sila telefon untuk booking 0102209665.


Masa : 2-4 pm

Lokasi : Spa Dunia Seri Anggun, Shoplot Luar Tesco Ampang KL.
             1-15 Jalan Pandan Prima 2, Dataran Pandan Prima 55100 KL

Teori & Teknik bahan yang diperlukan untuk menghasilkan sabun anda. 
In the end of the class: Setiap peserta dapat membawa pulang 3pcs sabun anda.
Segala materials & utensils disediakan.

*Anda akan mempelajari sabun:
1. SABUN HERBA
2. SABUN LULUR
3. SABUN AROMATHERAPHY

TEORI DAN BASIC SOAP MAKING
RESIPI DAN PENGIRAAN KOS SABUN
TIPS DAN TEKNIK
VARIASI SABUN
PERSONAL COACHING
LIMITED FOR 2 STUDENTS PER SESSION
YURAN RM200 + SIJIL





Khamis, 4 Disember 2014

SILICONE SOAP MOULDS SUPPLIER MALAYSIA / SILICONE SOAP MOULD / JUAL MOULD SILIKON SABUN CANTIK MURAH DI MALAYSIA

Kepada semua pembuat sabun natural homemade, sekarang boleh dapatkan mould silikon sabun yang cantik cantik dan murah!!

KEDAI DI SPA DUNIA SERI ANGGUN (SHOPLOT LUAR TESCO AMPANG). Harga walk in lebih murah. Hubungi saya 0102209665

Materials : Silicone Mold
DESCRIPTION :  
  * Made of high quality Silicone.
   * mold is made of high quality non-toxic silicon food grade. Having fun to make a very lovely soap, jelly,    chocolate or candle with it. 
  * High durability and flexibility.
  * It will hold the shape for years.
  * Easy to use and clean.
  * Reusable, non-stick
  * oven safe as well as microwave, freezer and dishwasher safe
  * oven safe to-65F to +400F (-20c to +200c)
Silicone molds will increase the value of handmade soap

 Berat satu sabun dihasilkan 50gm
RM 25 inc postage
 SOLD OUT
PRE ODER 20 DAYS AFTER PAYMENT

 Berat satu sabun 75gm
RM 35 inc postage

NOW PROMOSI!!
ROSE MOULD RM25 inc postage 1pc
- buy 5 only RM100 inc postage

- 20 pcs available 

















Berat satu sabun anggaran 100gm
RM 30 inc postage
PROMOSI!! RM25 INC POSTAGE
8 PCS AVAILABLE

Berat satu sabun anggaran 100gm
RM 45 inc postage
SOLD OUT!!
PRE ODER 20 DAYS AFTER PAYMENT
Berat satu sabun anggaran 100gm
RM 35 inc postage
 1 PC available

SOLD OUT!!

CODE 001
Berat satu sabun anggaran 50gm
5.5x5.5x2
RM 6.50/pc
FREE POSTAGE FOR 20PCS & above




Berat satu sabun anggaran 30gm - 35gm
Depth 3cm
RM 30/pc inc postage
MINI MOULD FOR DOORGIFT

NEW!! 

NOW PROMOTION!!
RM25 inc postage
BUY 4 pcs RM100 FREE POSTAGE


High quality & high  durable. RM 300 inc postage
Saiz cavity 4x4x2.5cm depth.
About 40gms of soap

SOLD OUT!!
PRE ORDER









Cavity: 5.5x6.5x2.5
RM 65/pc inc postage
COLD PROCESS MOULD
LOAF SILICON MOULD
RM50 inc postage

SOLD OUT!!












MOULD SABUN LOVE ROSES EXCLUSIVE!!
BERAT SABUN 75 -80gm
RM 95 inc postage

9pcs available.











 RM 35 INC POSTAGE
RM 30 WALK IN
4 PCS AVAILABLE










RM 75 INC POSTAGE
RM 70 WALK IN
2 PCS AVAILABLE

SOLD OUT
PRE ORDER













RM 75 INC POSTAGE
RM 70 WALK IN
2 PCS AVAILABLE

SOLD OUT 
PRE ORDER















RM 50 INC POSTAGE
RM 45 WALK IN
10 PCS AVAILABLE


SOLD OUT 
PRE ORDER










RM 50 INC POSTAGE
RM 45 WALK IN
10 PCS AVAILABLE
 4 PCS NOW














RM 55 INC POSTAGE
RM 50 WALK IN
2 PCS AVAILABLE

SOLD OUT 
PRE ORDER

















RM 45 INC POSTAGE
RM 40 WALK IN
10 PCS AVAILABLE
4 PCS NOW













RM 50 INC POSTAGE
RM 45 WALK IN
2 PCS AVAILABLE

SOLD OUT 
PRE ORDER












RM 75 INC POSTAGE
RM 70 WALK IN
2 PCS AVAILABLE












CODE 011 (CODE PD GAMBAR SALAH)
RM 35 INC POSTAGE
RM 30 WALK IN
SOLD OUT!!

















RM 25 INC POSTAGE
RM 20 WALK IN
5PCS AVAILABLE
















RM 38 INC POSTAGE
RM 32 WALK IN
5PCS AVAILABLE















RM 35 INC POSTAGE
RM 30 WALK IN
4PCS AVAILABLE


















RM 40 INC POSTAGE
RM 35 WALK IN
5PCS AVAILABLE




RM 25 INC POSTAGE
RM 20 WALK IN
10 PCS AVAILABLE







RM 30 INC POSTAGE
RM 25 WALK IN
3 PCS AVAILABLE















RM 25 INC POSTAGE
RM 20 WALK IN
4 PCS AVAILABLE









KOTAK SABUN YANG READY MADE
 - Saya juga ada sediakan kotak ready made untuk sabun sabun anda sementara anda menghasilkan kotak sendiri.


- sesuai untuk sabun CODE:
*C0036 *R1398 * R1330 *RO542 * R0719
*R0140 *R0461
 
-sesuai untuk sabun yang menggunakan mould 100% HANDMADE CODE 001

- kotak plain brown sesuai letak sticker sendiri
SOLD OUT
PRE ORDER