Label

Ahad, 5 Januari 2014

Pre wedding photoshoot di Bali

Sekejap dah masuk tahun 2014, dr tahun 2011 lagi seri nak post gambar pre wedding seri n husband kat Bali. Punye la busy sampai x sempat nak post. Watch it :)










Sabtu, 23 November 2013

PENYELESAIAN MASALAH KULIT MUKA JERAGAT / TAK SEKATA / KUSAM

Salam.. lama tak pot pet..kucing dah takde..x tau nak update apa sgt.. Customer seri selalu tanya masalah2 berkaitan produk memandangkan banyak sangat lambakan produk sampai mereka keliru yg mana bagus. Cadangan seri InsyaAllah boleh digunapakai ok:

1. MASALAH KULIT JERAGAT:



Cara Pemakaian SET LENGKAP HILANGKAN JERAGAT

SIANG:

1.       Cuci muka dengan cleanser RM 47.80 150ml. Lap muka dengan tisu.

2.       Sapukan ‘Rania Anggun Hydrasen Toner’ RM 28.80 150ml ke seluruh wajah dengan kapas. (Bagi tujuan melembapkan, mengecilkan pori pori dan menghaluskan kulit).
3.       Ratakan ‘Silvana 24K gold serum’  ke seluruh muka. Bagi melembapkan kulit dan anti penuaan.


4.       Sapukan ‘Silvana aura cream’ RM 212 15ml seluruh muka dengan menggosok secara urutan agar aura cream yang pekat itu sekata seluruh muka. Bagi mencerahkan dan menganjalkan wajah.

5.       Sapukan ‘Rania Anggun bb cream pink UV SPF 35’ secara sekata dengan kadar mencukupi seluruh muka. 



 RANIA ANGGUN BB CREAM PINK RM68.00 /15ML.

Blemish Balm Cream adalah all-in-one product. Dari satu produk BB Cream, Anda akan mendapatkan pelembap, alas bedak, skin care, dan juga perlindungan dari sinar UV SPF35. Ia juga mempunyai fungsi memutihkan wajah, memberikan kelemabapan, mengurangkan garis halus kulit wajah dan efek kulit berkilau lembap.
BB Cream juga sesuai untuk semua jenis tona kulit.
Wanita masa kini menyukai produk yang lebih praktis dan cepat dan BB Cream adalah penyelamat jika Anda tidak punya banyak waktu di pagi hari dan sentiasa kesuntukan masa. Pemakaian bedak tabur akan melengkapkan solekan asas wajah.

6.       Pakai loose powder bagi melengkapkan solekan asas wajah.

MALAM:

1.       Cuci muka dengan cleanser. Lap muka dengan tisu.
2.       Sapukan Shakila Lightening Oxygen Mask RM 59.50 15ml secukupnya rata.

CARA PENGUNAAN LIGHTENING OXYGEN MASK
*Sapukan Lightening oxygen mask ke seluruh wajah secara nipis dan tebalkan di tempat yang bermasalah, biarkan selama 20 minit kemudian cuci dengan air bersih.
*Malam - Lightening Oxygen Mask ini bertindak memudarkan jeragat. Cara penggunaanya ialah sapukan cream ini rata satu wajah. kemudian tebalkan sedikit di tempat yang berjeragat. biarkan selama 20 minit kemudian cuci (Gunakan cream ini selama 14 hari berturut di waktu malam sahaja)  
* Selepas penggunaan 14 hari, rehatkan kulit daripada memakai apa-apa produk selama 2 hari kecuali cleanser sahaja.



       Elakkan bahagian bibir dan mata. Cream ini agak aktif dan akan menyebabkan penggelupasan kulit sedikit dan lembut. Tidak memedihkan dan meretakkan kulit. Elakkan berjemur di bawah matahari panas selama pemakaian cream.

pPRODUK MAKANAN YANG DISYORKAN:


GLUTAKING RM150 / botol Jom kita tengok khasiat dan kebaikan Glutaking ini.

Pencerahan Kulit
Meningkatkan kecerahan kulit dan lebih bersinar – Kandungan asas glutathion merupakan anti oksida terbaik yang membantu menghalang radikal bebas dan membentuk satu lapisan bagi menghalang sinaran UVB yang merosakkan kulit.
Membantu menghambat proses melanosit lantas membantu mengurangkan pigmentasi (jeragat), tompok-tompok hitam, titik penuaan dan melasma dan meninggalkan kulit yang lebih cerah sekata tanpa noda.

Anti Penuaan
Bahan asas dalam Glutaking merupakan agen yang progresif bertindak untuk mencerahkan freckles, titik penuaan, melasmelingkaran gelap bawah mata dan hiperpigmentasi.
Kolagen marin berkualiti tinggi membantu untuk mengurangkan garis-garis halus dan kedutan pada wajah terutamanya pada area tepi mata, dahi dan glabelar.
Asid amino bertindak secara seiring dengan kolagen untuk membentuk struktur kulit yang lebih kuat pegangannya, membantu bertindak untuk meningkatkan proses fibrolasi serta meningkatkan sintesis protein pada struktur kulit
Kulit akan lebih anjal, lebih elastik dan lebih lembab.

Kesihatan
Kesihatan hati – GK dengan tambahan glutation akan memangkinkan pengeluaran glutation asal dalam hati manusia iaitu anti-oksidan semulajadi. Glutation akan bertindak untuk sebagai agen detoksifikasi, membersihkan toksin dari dalam badan dan menukarkannya kepada bahan yang berasaskan air dan senang dikumuhkan melalui ginjal manusia.
Memperbaiki system imunisasi – GK akan bertindak untuk menjaga fungsi imunisasi dalaman badan dan mencegah dari pertumbuhan sel-sel kanser.
Memperbaiki kualiti tidur dan menambah tenaga – GK membantu untuk membersihkan dan melancarkan perjalanan darah di samping itu membantu untuk meningkatkan tenaga dalaman.



Kesan Glutaking ini boleh dilihat dalam tempoh seawal 7 hari ye! bergantung kepada tubuh badan masing-masing sebab realitinya penerimaan setiap individu adalah berbeza. Kesan yang terbaik adalah dengan pengambilan berterusan kerana Glutaking juga adalah ibarat makanan atau nutrisi tambahan untuk badan kita.

Harus diingatkan bahawa JANGAN lupa untuk minum air sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari. Ini penting ye untuk serapan khasiat produk ini dengan lebih baik.

Cara pengambilan mudah sahaja - 1-2 kali sehari, 1 biji setiap kali makan.

Bukan hanya untuk wanita malah lelaki pun boleh ambil. Wanita yang datang haid dibolehkan ambil kecuali untuk wanita mengandung dilarang sama sekali! Kami mencari dealer atau dropshipper agent. Sms atau Whatsaspp 0102209665. Tiada modal permulaan buat dropship agent dan dealer buat pembelian minimum 10botol untuk layak menjadi dealer. Tawaran terhad!!
  

p/s: Kulit pasti semakin mencerah selepas 2 minggu pemakaian secara berterusan. 
Produk boleh di beli secara online dengan mengisi borang di sebelah kanan atau call 0192200566 / datang sendiri ke Spa Dunia Seri Anggun (Tesco Ampang), 1-15 Jalan Pandan Prima 55100 Kuala Lumpur Malaysia.

Selasa, 19 November 2013

Pokok Bakawali untuk dijual








POKOK DEWASA DAN PERNAH BERBUNGA : RM 88
PICK UP SENDIRI
SERIOUS BUYER ONLY
LOKASI: PANDAN INDAH, KUALA LUMPUR

ANAK POKOK JIKA ADA STOK SAHAJA: RM 18

CALL EN KAMAL 0163607288

Jumaat, 1 November 2013

KEPERLUAN IBU BERSALIN DI HOSPITAL

SENARAI BARANG KEPERLUAN BEG BAYI:

1. SEPASANG BAJU LENGAN PENDEK

2.PAMPERS

3.BOOTIES AND MITTENS (2 PASANG)

4.SELIMUT BABY

5.TUALA BABY

6.BAJU LENGAN PANJANG SEPASANG

7.BABY TOILETRIES

8. 2 HELAI BARUT.

9.SAPU TANGAN / TUALA KECIL

SENARAI BARANG KEPERLUAN BEG IBU KE HOSPITAL:

1. MADU (BEKAS KECIL)-SAPU KAT BREAST SEBELUM MENYUSU

2.KAIN KUNING

3.STOCKING 2 PASANG

4. 2 HELAI BAJU BABY

5.KAIN BATIK 2 HELAI

6.BAJU KAFTAN

7.BRA AND  UNDERWEAR (5 HELAI)

8.PAKAIAN DALAM

9.TUALA MANDI DAN TUALA MUKA

10.7 KEPING PAD

11. 2 HELAI BAJU BUTANG DEPAN (KEMEJA HASMAL)

12.SKIRT LABUH

13.3 HELAI COLI MENYUSU

14.3 PELAPIK COLI

15.DISPOSABLE PANTIES

16.SIKAT

17.IKAT RAMBUT DAN SELENDANG NIPIS (IKAT TINGGI)

18.BERUS GIGI DAN UBAT GIGI

19.SABUN MANDI,BEDAK,DEODORAN

20.TUDUNG

21.FLASK AIR

22.MINYAK PANAS

23.JAKET PANAS

24.SUSU BAYI

LINK UNTUK BELI BARANG KEPERLUAN  IBU BERSALIN DAN BAYI

 http://rawatanemas.blogspot.com/2013/06/post-natal-package-rawatan-lepas.html

Sabtu, 24 November 2012

Suka kucing datang spa..

Dah lama tak jaga kucing sebab ada baby Rayyan.. Tunggu Rayyan cecah setahun lebih nak start adopt anak kucing dr papa meow.. Tapi minggu lepas ada kucing start datang spa Seri..dia suke tumpang tido kat atas karpet tangga spa.. Hepinya..ada gak kucing yg sudi datang spa seri tido.. Pandai lak tu, bila malam dtg tido, kalau siang ada customer tak ada lak. Sekurang-kurangnya ada tempat berteduh. Siang dia duk lepak kedai mamak tunggu makanan. Alhamdulillah, gemuk dan bersih macam ada orang jaga. Ok nak bagi nama apa yek.. tido la kat sini hari2 k..

Ahad, 22 Julai 2012

Things to do in Kuala lumpur

1. KL Tower
2. KLCC
3. Shopping at Kuala Lumpur Pavillion
4. Bird Park at Perdana Lake Park
5. Bukit Bintang Walk
6. 'China Town' at Petaling Street
7. Putrajaya Tour
8. Central Market.
9. Night Club Zouk
10. Spa - Malaysia got a more than 1,000 herbs and spice that make it use in spa products such as citronella, kaffir lime, pandanus leaf, turmeric, cinnamon, ginger, morinda citrifolia and many more. My suggestion is a Dunia Seri Anggun Spa https://www.facebook.com/DuniaSeriAnggun for details.. You should try Gold Facial and Foot Spa... economy price for this luxury treatments.

Selasa, 17 Julai 2012

Experience Gold Facial at Dunia Seri Anggun Kuala Lumpur Malaysia


Facial is a must skin care regime which is advised by every beautician, to keep your skin healthy. Facial helps the skin get the desired nutrient and also treats/prevents the skin from several other skin disorders. With time several different kinds of facial have been introduced like the herbal facial, orange facial. However, the most innovation facial which has been recently introduced is the gold facial.
This facial is a unique combination of 24 carat gold and botanical skincare. The benefits of gold on skin have been well known since the ancient time of Cleopatra. Some even believe that Queen Cleopatra used to wear on a gold mask while sleeping to maintain her beauty. The skin care benefits of gold have also been recognised in Ayurveda.This treatments combined with acupressure facial massage will improved bood circulation on face.


Skin Care Benefits Of Gold Facial

1.Anti-Aging –
The first skin care benefit of gold facial is it's anti-aging property. Gold as a metal is well known for it's toxin removal property. It repairs oxidation damage and also is a great agent to treat pollutant on skin. What contributes to the anti-aging benefit of gold facial is it's ability to develop new cells and to tighten the skin, thus, making the face look youthful for longer period of time.

2.Repair Sun Damage – Yet another important gold facial benefit is it's ability to repair sun damage. It repairs damaged skin cells, treats skin inflammations and also slows down the creation of melanin thus, preventing the skin from sun tanning. It also works wonders on dark spots and skin discolouration.

3.Lighten Complexion – This facial is a great cleanser and as mentioned earlier can control pigmentation and melanin creation. With all these properties gold leads to skin whitening.

These three basic benefits of gold facial makes it the perfect skin care regime specially for tropical climate in Malaysia, when the skin is always exposed to the sun ray.